Publicerad 2022-03-19

Frölunda vände och vann mot Djurgården efter förlängning.

Men lagets andraperiod lämnade mer att önska.

– Jag är duktigt jävla förbannad och upprörd, säger Roger Rönnberg till C More.

Frölunda inledde strålande hemma mot Djurgården, som fick iväg sitt första skott på mål först efter en kvart.

Det stod 1–0 i paus efter att Patrik Carlsson gjort sitt andra mål för säsongen.

Men i den andra perioden var det ombytta roller. Nästjumbon Djurgården, som redan är klart för kvalspel, vände och ryckte åt sig en 4–2-ledning.

Tappade allt

Det är inte första gången Frölunda står för en svag andraperiod den här säsongen – och laget buades ut när de åkte av isen. När tränaren Roger Rönnberg ställde sig framför C Mores intervjumikrofon inför tredje perioden var han frustrerad.

– Jag tänker framåt. Jag vill inte analysera varför det händer igen, sade han och fortsatte:

– Jag är duktigt jävligt förbannad och upprörd över att vi ställer till det så här. Det är sjukt irriterande.

Vände och vann: ”Kommer inte njuta”

12 sekunder in i tredje perioden reducerade Max Friberg och när samme Friberg sedan satt utvisad kvitterade Andreas Borgman i boxplay.

I den efterföljande förlängningen sköt Elmer Söderblom hem extrapoängen till Göteborg.

– Jag hoppas att det är precis vad vi behöver, säger Rönnberg och fortsätter:

– Jag kommer inte njuta av det här. Jag gillar två perioder.

Hemmalagets Ryan Lasch stod för två assist och tangerade därmed Bud Holloways SHL–rekord för antal assist på en säsong (51). Han har två matcher på sig att passera den tidigare Skellefteå-forwarden.