Laine ber om ursäkt: ”Det behövs inte”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Häromdagen lät det som att han klankade på sin kedjekamrat i Winnipeg – och nu har finske stjärnan Patrik Laine bett Bryan Little om ursäkt.

– Men redan innan han hörde av sig förstod jag vad han menade, jag känner ”Patty” och vet att han aldrig medvetet skulle uttrycka sig negativt om en lagkamrat, säger Little.

Det var i en intervju med finska tidningen Iltalehti Patrik Laine – som fortfarande inte skrivit på nytt kontrakt med Winnipeg Jets och därför missat den inledande veckan av försäsongen – gjorde det kontroversiella uttalandet.

– När jag förhandlar mina kontrakt vill jag veta vem jag ska spela med. Med mina meriter ska jag spela med de bästa överallt. Alla som vet något om hockey förstår det. Hos oss i Winnipeg har vi dock toppkedjorna och sedan har vi vår kedja, sa han.

Det tolkades på sina håll som att den blåvite superstjärnan kritiserade ”sin” center Bryan Little – och nu har han alltså bett om ursäkt.

– Han hörde av sig och sa att han var ledsen för hur det där uppfattades, berättar Little för nhl.com. 

– Men han behöver inte be om ursäkt. Redan innan han tog kontakt förstod jag vad han menade. Jag känner ”Patty” och vet att han aldrig medvetet skulle uttrycka sig negativt om en lagkamrat. Det blir lätt missförstånd av sånt här. Han vill lira med våra bästa spelare, som är Blake Wheeler och Mark Scheifele, och vem vill inte det? Det vill jag också. Det är inget konstigt.

Paul Maurice, Jets coach, är ändå glad att hans två adepter hade konversationen.

– När sånt här kommer ut och det kan se ut som att man klankar på en lagkamrat ska man ringa upp och förklara sig, det är det rätta att göra. Nu har de två hanterat situationen och det är jag glad för, säger han.

Huruvida Jets och Laine – som just nu tränar med SC Bern i Schweiz – kommit närmare en deal är oklart.

– Jag frågade inte om kontraktsförhandlingarna, jag bara upplyste honom om att jag önskar att vi får se honom här snart, säger Little.

▪▪▪

Elias Pettersson vilade i nattens försäsongsrunda , men det hindrade inte Vancouver från att ställa till med lite show i sin bortamatch mot Edmonton.

Canuckerna var helt överlägsna och vann med 6-1 – bland annat efter två assist signerade Loui Eriksson.

Å andra sidan ställde Oilers upp med många unga ”prospects” – och att döma av coachen Dave Tippetts kommentarer kommer få av dem att finnas på isen när det blir allvar.

– Vill man spela i NHL finns det inga ursäkter. Men det var en bra kväll för utvärdering, muttrar han.

▪▪▪

Columbus åkte på en 1-4-propp borta mot Pittsburgh, men unga svenska duon Kevin Stenlund och Anton Karlsson kunde i alla fall glädja sig åt varsin assist till Sonny Milanos tröstmål.

Gustav Nyquist gjorde sin första match som blårock, i en kedja med landsmannen Alex Wennberg.

– Det var ärligt talat lite rostigt. Vi måste spela bättre än så här, säger ”Gus”.

Foto: BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!