Publicerad 2023-09-30

Malmös långvarige ordförande Percy Nilsson hyllades i Malmö arena.

Då fick han se Malmö förlora ett drama mot Modo med 3–4.

Stor Modohjälte blev Erik Walli-Walterholm med ett vackert mål i förlängningen.

Percy Nilsson tog över som ordförande för Malmö 1984 och satt kvar på posten i 24 år. Under sin tid i klubben värvade han in spelare som målvaktslegendaren Pekka Lindmark och Malmö vann två SM-guld, 1992 och 1994.

För sin insats för Skåneklubben hyllades han med en ceremoni och fick en flagga med sitt namn och ansikte upphissad i taket.

Med på isen i samband med ceremonin fanns bland annat Lindmark och tidigare lagkaptenen och tränaren Mats Lusth.

– Det känns alldeles fantastiskt, säger Nilsson på isen.

Fick klubba av Lindmark

Han fick bland annat motta Pekka Lindmarks gamla målvaktsklubba som han hade när man besegrade Djurgården i SM-finalen 1992.

– Helt underbart, han är verkligen värd det, säger Pekka Lindmark.

När spelet väl var igång fick Percy Nilsson bevittna ett rejält drama.

Modo ledde med 2–0 efter den första perioden sedan Modos Daniel Brickley stått för ett dråpligt mål när han styrde in pucken med armbågen. Nyförvärvet Danny O’Regan följde sedan upp med att prickskjuta in 2–0 – i sin första match i Modos tröja.

– Jag hade en trög start och fick jobba på en hel del. Jag måste fortsätta att vänja mig, det åks mycket skridskor där ute. Men Niederbach (Theodor) hittade mig med en bra passning och jag fick in den, säger han.

Men Malmö skulle jobba sig ikapp. Anton Wahlberg reducerade, assisterad av Teemu Kivihalme och i tredje perioden bjöd Wahlberg tillbaka genom att spela fram Kivihalme till kvitteringen.

Dramatiskt slut

Med mindre än fem minuter kvar hade man också vänt när Kim Rosdahl pricksköt in 3–2. Det blev dock inte segermålet då Riley Woods skickade in kvitteringen och tog matchen till förlängning.

Där satte Erik Walli-Walterholm 4–3 och fixade segern till Modo med ett drömmål. Han kom i full fart in i anfallszon, fintade sig förbi Johan Olofsson och sprätte upp en backhand i nät.

– Jag vete fan, han såg lite trött ut och jag försökte dra den mellan klubba och grilla och sen var det bara att få den på mål, säger han.