Buffalo vann – då hyllade Rasmus Dahlin fansen

Publicerad 2022-10-14

NEW YORK. Rasmus Dahlin gjorde det snygga målet som hjälpte Buffalo till skön seger i nattens säsongsöppning mot Ottawa.

Då tackar han fansen i Keybank Center.

– När man ser publiken vill man bara spring rakt genom sargen, säger backstjärnan efter 4-1-segern.

Det var kring grundligt upprustade Senators det var hajp inför nattens premiärshow i Buffalo, men det var Sabres som till sist triumferade.

Brady Tkachuk såg visserligen till att ge gästerna 1-0-ledning, på assist från Erik Brännström, men i början av andra perioden kvitterade rookien JJ Peterka och sedan slog Rasmus Dahlin till.

Han förde själv upp pucken från egen zon, spelade i sidled vid offensiv blå, fortsatte obönhörligt mot kassen och fick till slut tillbaka gummit precis framför Anton Forsberg och smällde in 2-1.

I slutet av tredje satte Victor Olofsson två puckar tom kasse också, men Rasmus balja kom att räknas som matchavgörande.

Och den prickade hann in för fansen, låter det som.

– När man ser publiken vill man bara spring rakt genom sargen. Det var underbart att ha alla här ikväll, säger han till Buffalo News.

Men han hyllar också lagkamraternas kämpatag.

– Vi bara fortsatte pusha matchen igenom, och täckte så många skott. Det är vad som räknas. Arbetsinsatsen.

Toronto Maple Leafs fick snabb revansch för den försmädliga förlusten mot Montreal igår.

De var illa ute även i nattens hemmapremiär mot Washington och låg efter en period under med 2-1. Men i mittakten kvitterade Calle Järnkrok snyggt med sitt första mål som blåvitt löv och i tredje avgjorde Auston Matthews, på assist från Rasmus Sandin.

– Det här var precis den replik vi ville få till ikväll, säger Matthews efter 3-2-segern.

Marcus Johansson gjorde ett av Washingtons mål och Erik Gustafsson hade en assist.

Det började bra för Nils Lundkvist med nya laget Dallas Stars. Han stod för en assist, i ett powerplay, i grundseriepremiären borta mot Nashville.

Gästerna var överhuvudtaget dominanta och vann med 4-1.

New York Rangers har rivstartat årets säsong. De vann säsongspremiären mot Tampa hemma på Manhattan i tisdags och i natt följde de upp med en 7-3-knock borta mot starka Minnesota.

– Vi har mycket skicklighet och talang i vårt lag och så länge vi jobbar riktigt hårt gör vi mycket mål, konstaterar coachen Gerard Gallant.

Kaapo Kakko stod för kvällens snyggaste strut och Mika Zibanejad bidrog med två assist.

Om de inte slagit av en smula på takten hade Pittsburgh antagligen kunnat krossa Arizona tvåsiffrigt när de inledde säsongen hemma i PPG Paints Arena, men de nöjde sig med en 6-2-triumf.

Sidney Crosby svarade för ett mål och två assist och även Marcus Pettersson assisterade till ett mål.

Chicago kämpade tappert i sin bortamatch mot Vegas, men lyckades aldrig spräcka Logan Thompsons nolla, så det enda mål Paul Cotter gjorde för hemmalaget i andra perioden räckte till seger.

Svenske backen Filip Roos, som gjorde sin NHL-debut för Blackhawks i går natt, stod för en ny gedigen insats, spelade drygt 17 minuter och hade två skott på mål.