Djurgårdens segersvit bröts – föll mot Mora

Kritiseras av egna tränaren efter matchen

Publicerad 2022-10-26

Djurgården förlorade mot Mora.

Efteråt kritiseras Stockholmslaget av tränaren Joakim Fagervall.

– Skott är en jävligt bra grej i powerplay, säger Fagervall till C More.

Avgörandet kom i den tredje perioden. Mora vann till slut matchen hemma mot Djurgården med 2–1.

Och det var Mora som styrde och ställde i den första perioden. Hemmalaget tog ledningen genom Kevin Hancock, som styrde in pucken från nära håll. Det var kanadensarens tredje mål den här säsongen.

Mora gick sedan till periodpaus med en 12–6-ledning i skottstatistiken.

– Bortsett från de tre första minuterna är Mora är mycket, mycket bättre än oss. De kan göra flertalet mål där, säger Djurgårdens tränare Joakim Fagervall till C More.

En bit in i den andra perioden kom dock kvitteringen. Tim Söderlund tryckte in 1–1 i samband med att Djurgården hade powerplay.

Bombade in avgörandet

Olle Strandell kom sedan att få det sista ordet i matchen, när det var Moras tur att göra mål i powerplay. 23-åringen bombade 2–1-målet, vilket blev matchens sista.

I och med resultatet ligger Djurgården på andra plats i tabellen, tre poäng bakom serieledarna Modo. Moras seger innebär att laget klättrar upp till femte plats.

Kritiseras av tränaren

Efter matchen är Joakim Fagervall missnöjd med Djurgårdens insats. Framför allt menar tränaren att de borde förvaltat ett powerplay i den tredje perioden bättre.

– Sättet som vi genomför vårt fem-mot-tre-spel är det som vi förlorar matchen på. Skott är en jävligt bra grej i powerplay, och tar man inga skott blir det inga mål. Vi blir bekväma i vårt spel, säger Fagervall.