Albin Grewe stängs av i fyra matcher

Publicerad 2023-12-07

Albin Grewe stängdes av i tre matcher för slagsmål.

Exakt två veckor senare stängs han av ytterligare fyra matcher för checking from behind.

Redan efter fem minuter tillbaka i tidigare hemmahallen i Mora åkte han på ett matchstraff.

Albin Grewe har blivit anmäld till disciplinnämnden för tredje gången på fyra veckor och på sina fem senaste spelade matcher.

Den 22-årige forwarden stängdes av i tre matcher sedan ett jätteslagsmål brutit ut efter slutsignal mot Bik Karlskoga på Hovet.

I andra matchen efter avstängningen åkte han nu på ett nytt matchstraff på grund av en kritiserad tackling.

Han stängs nu av fyra nya matcher för att tacklat Jakob Norén vårdslöst i ryggen.

– Jag tycker att det är en respektlös tackling. Jag gillar Albin Grewe, det är en passionerad och intensiv spelare men det här tycker jag är en klumpig situation, säger experten Fredrik Söderström i TV4.

Jakob Norén blev tidigare under dagen uttagen i Juniorkronorna till JVM, han kunde spela vidare i matchen.

Återkomsten varade fem minuter

Två matcher innan Karlskoga-matchen mot Tingsryd anmäldes Albin Grewe för skallning men friades av disciplinnämnden.

Albin Grewe har två säsonger i just Mora bakom sig, innan han återvände till Djurgården inför den här säsongen.

Situationsrummet skrev i sin anmälan: ”När det spelats fem minuter i period ett så är det tekning i Djurgårdens anfallszon. Mora vinner tekningen och Jakob Norén är först på pucken längst nere i kortsargen. När han precis spelat pucken ifrån sig kommer Albin Grewe och tacklar in honom i sargen. Tackling sker i ryggen och en bit ifrån sargen, så Mora-spelaren åker vårdslöst in i sargen. Albin Grewe anmäls för checking from behind alternativt boarding.”

Tabelltrean Mora vann matchen i Dalarna med 2–1 efter att Daniel Ljunggren avgjort i förlängningen.

I Djurgården utgick ledande backen Axel Andersson i den andra perioden på grund av att ha täckt ett skott.

Albin Grewe missar bland annat mesta mästarna-mötet med Brynäs på Hovet på luciadagen.