Linus Ullmark har förlorat sin pappa

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Linus Ullmark.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Linus Ullmark.

Linus Ullmark missade de två senaste matcherna av personliga skäl.

Nu berättar han varför.

– Min pappa har gått bort, säger han.

Ullmarks pappa lades in på sjukhus förra veckan och den 27-årige Buffalo Sabres-målvakten berättar att han har känt en stor oro den senaste tiden. Under morgonvärmningen inför måndagens match mot Philadelphia Flyers kände han på sig att något inte stod rätt till.

– Jag hade min värsta ”pregame skate” i hela mitt liv. Jag kände på mig att något hade hänt, säger han till klubbens hemsida.

Efter träningen såg han att han hade ett missat samtal från sin mamma.

– Min känsla visade sig stämma. Mamma ville ringa och berätta att pappa på ett fridfullt sätt hade somnat in vid 17-tiden, med sina närmsta intill sig, säger Ullmark.

Fått bra stöd

Efter matchen valde lagets storstjärna Jack Eichel, som blev matchens lirare efter att ha gjort tre assist, att symboliskt ge matchpucken till Ullmark.

– Det var en fin gest. Alla lagkamrater var väldigt stöttande. När jag fick pucken så var det svårt att hålla tillbaka tårarna, säger han.

Fick ta farväl

Ullmarks pappa blev 63 år gammal. Han hann aldrig se sin son live borta i Nordamerika. Men Ullmark berättar att de alltid hade kontakt över telefon, och att han kunde göra ett sista samtal till sin far.

– Pappa kunde inte prata eller hålla i telefonen själv, men jag sa åt mamma att sätta den mot hans öra så att jag kunde säga farväl. Jag sa alla de där sakerna jag ville säga. Det är jag väldigt tacksam för, att jag fick möjligheten att ta farväl och säga de där sista orden, säger Linus Ullmark.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!