Svenskstjärnan kan missa NHL-premiären

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Lindholm.
Foto: Mark Humphrey / TT / NTB Scanpix
Lindholm.

Hampus Lindholm, 23, kämpar för att komma tillbaka efter axeloperationen.

Nu riskerar han att missa inledningen av NHL-säsongen.

– Det vore en mardröm att börja för tidigt, säger Anaheim-stjärnan till Expressen.

Hampus Lindholm, 23, gör sin femte säsong i Anaheim Ducks och var bidragande till lagets framgångar i slutspelet, där resan tog slut mot Nashville i semifinalen.

Och för Lindholm slutade inte oturen där.

Världsbacken tvingades till operation sedan ena axeln hoppat ur led under första rundan av slutspelet och sedan dess har han satsat fullt på rehabiliteringen.

”Vore en mardröm”

I början av juni kom rapporter om att svensken riskerade att bli borta i upp till ett halvår och nu ser det mycket riktigt ut som att han missar inledningen av seriespelet, som drar i gång den 5 oktober.

– Man vinner ingen säsong på de första matcherna, så det finns ingen anledning att tvinga fram en för tidig comeback. Att börja spela för tidigt och sedan slå upp skadan vore en mardrömssituation, säger Lindholm, vars axel hoppade ur led första gången för sju år sedan, till Expressen.

Han berättar att han kommer finnas med på isen när laget drar i gång träningslägret på fredag, men kommer undvika kontaktövningar.

”Gör mig stolt”

– Axeln har läkt jäkligt bra, men det gäller att den är återställd till hundra procent innan jag börjar spela igen. Det får ta sin tid och jag har bra kontakt med vår klubbläkare och våra trainers hela tiden.

Förra säsongen svarade han för 20 poäng (4 mål och 16 assist) och hoppas på nya framgångar med ”svensklaget” i år.

Förutom Lindholm, Rickard Rakell och Jakob Silfverberg slåss även Dennis Rasmussen, Jacob Larsson, Marcus Pettersson och målvakten Olle Eriksson Ek om platser i laget.

– Det är kul att vi har fler svenskar här nu, det gör mig stolt. Konkurrensen hårdnar och jag tycker alltid att det är kul att tävla, säger Lindholm.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!