Tingsryd klart för kvalfinal mot AIK

Publicerad 2016-02-22

Tingsryd är klart för kvalfinal mot AIK efter att ha vänt och vunnit med 4–2 mot Karlskoga.

Och efter att AIK förlorat har man även chansen på seriesegern som innebär hemmaplansfördel.

Tingsryds finalplats mot AIk har känts säker en tid sedan laget hållit Oskarhamn på behagligt avstånd nedanför.

Men på måndagen säkrades platsen i kvalfinalen också i teorin.

BIK Karlskoga kopplade greppet om matchen i den första perioden och gjorde 1–0 redan efter två minuter i numerärt underläge.

Det dröjde inte länge innan ledningen hade utökats till 2–0, men Tingsryd reducerade innan den första perioden var slut genom Joakim Högberg.

Tre poäng upp till AIK

En mållös mittenperiod följdes upp med ytterligare ett mål av Högberg i den tredje perioden och det var kvitterat. En poäng skulle räckt för att säkra andraplatsen – men målet innebar att det lossnade för gästerna som gjorde ytterligare två och till slut vann med 4–2.

Samtidigt som Tingsryd vann åkte AIK på förlust mot Timrå – vilket betyder att det bara skiljer tre poäng mellan lagen och att Tingsryd har chans att vinna segern, och därmed få hemmaplansfördel mot AIK.