"Vi är bekväma på hemmaplan"

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-25

Ny seger för Tingsryd

Tingsryd är fortsatt obesegrade hemma i Dackehallen.

I säsongens andra hemmamatch tog smålänningarna en säker 3-1-seger mot Sundsvall efter att ha avgjort kampen i den sista akten.

– Vi känner oss bekväma på hemmaplan, säger backen Christoffer Björklund.

I första hemmamatchen vände Tingsryd ett 2-3-underläge mot Västerås till seger med 6-3 i den sista perioden.

I den andra hemmamatchen avgjorde man i tredje perioden igen.

– Vi är stabila och starka här hemma och vi får bra stöd från fansen, säger Christoffer Björklund till Sveriges Radio.

Tingsryd gjorde 1-0 i den första perioden genom just Christoffer Björklund, men fick också se Sundsvall kvittera genom Gustaf Thorell 28 sekunder från periodsignalen.

Tingsryd, som tryckte på i både den första och andra perioden, fick se Tim Sandberg i gästernas mål storspela innan utdelningen kom i den sista perioden.

Då gjorde Simon Stark 2-1 efter bara två minuter, och ytterligare några minuter senare kom också 3-1 genom finske backen Juha Gustafsson.

Det orkade gästerna inte besvara, trots att man fick chansen att spela en hel del i power play under slutakten.

– Jag tycker att vi förtjänar poängen, vi äger nästan hela matchen. De har lite power play i sista där de har några chanser, men vi har det mesta av spelet, säger Björklund.

Victor Tisell gjorde HockeyAllsvensk debut för Tingsryd och räddade 17 av 18 skott.