Rögles veteraner nollade Leksand

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-12

Ex–leksing spikade igen bakåt: ”Han var helt otrolig”

Två veteraner stod i fokus när Rögle besegrade Leksand med 3-0.

Målvakten Jonas Fransson höll nollan och Jakob Johansson låg bakom alla tre mål framåt.

– Hela laget gör en fantastisk match, säger Jakob Johansson.

Fransson, tidigare i Leksand, höll nollan mot sitt gamla lag.

Rögle studsade tillbaka rejält efter det bittra nederlaget mot Malmö med 7-3 senast och kunde efter en energifylld insats vinna med 3-0 mot Leksand hemma i Lindab Arena.

Rögle har satsat på ett ungt lag inför den här säsongen – men skåningarnas matchvinnare tillhörde det äldre gardet.

Målvakten och ex-leksingen Jonas Fransson, 30, höll nollan.

Jakob Johansson, 31, låg bakom alla tre målen framåt och sköt sina två första kassar för säsongen.

1-0-målet kom i början av den andra perioden i spel fyra mot fyra. Alexander Johansson frispelade Jakob Johansson men Patrick Galbraith i gästernas kasse räddade, men Alexander följde upp och kunde peta in returen.

– Jag spelade fram ”Jacke” som fick ett friläge och sedan väjde deras backar undan och jag kunde slå in returen, säger Alexander Johansson till Viasat Hockey om målet.

Dubbla mål av ”Jacke”

Efter ledningsmålet tog Rögle över matchen.

– Det är klart att vi får energi av det målet, säger Alexander.

I den sista perioden droppade Alexander pucken till Jakob Johansson som prickade in 2-0 med en riktig skottpärla.

”Jacke” avslutade sedan målskyttet med att sätta 3-0 i tom bur i spel sex mot tre.

– Det är alltid skoj att göra mål men det viktigaste var att vinna matchen, säger Jakob Johansson till Viasat Hockey.

– Det var fantastiskt skönt att få den här segern. Vi kämpar oss genom hela kampen och hela laget gör en fantastisk match.

Jonas Fransson i Röglemålet räddade 34 av 34 skott.

– ”Frasse” i målet var helt otrolig, säger Jakob Johansson.

Rögle knaprade därmed in på toppen i serien. Laget är sjua i sammandraget, sju poäng efter Leksand på tredjeplatsen.