Flytten har blivit en succé

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-05

Niclas Bergfors matchens lirare när Atlanta besegrade Islanders

Fem mål på sju matcher.

Niclas Bergfors har gjort succé i Atlanta efter ha blivit bortbytt från New Jersey. I natt gjorde svensken ett mål och spelade fram till ett när Atlanta besegrade New York Islanders med 6–3.

– Du får en nystart när du kommer till ett nytt lag, säger Bergfors till espn.com.

Niclas Bergfors.

Bergfors ingick i traden där ryske storstjärnan Ilja Kovalchuk skickades till New Jersey, och bytet verkar ha givit den svenske talangen ny inspiration.

I natt mot New York Islanders blev han utsedd till matchens lirare. Han sköt han matchens första mål 5.04 in på första perioden och spelade även fram till Nik Antropovs 5–1-mål mitt i den andra perioden.

Johan Hedberg vaktade Atlantas mål och svarade för 34 räddningar.

Patrik Berglund och Alexander Steen blev båda målskyttar när St. Louis besegrade Dallas med klara 6–1 på bortaplan.

St. Louis har tagit fem raka segrar – och är i högsta grad med i racet om en slutspelsplats.

Steen blev utsedd till en av matchens tre stjärnor och svarade för sitt 17:e mål för säsongen 1.50 in på andra perioden. Målet betydde 4–1 och fick Marty Turco att lämna Dallas mål och ersättas av Kari Lehtonen. Steen hade även en assist till Brad Boyes 2–1-mål i slutet av den första perioden.

Patrik Berglund gjorde sitt tionde mål på en målvaktsretur, ett mål som betydde 5–1 3.55 in på tredje perioden.

Viktor Stålberg svarade för säsongens tredje mål, men det hjälpte inte för Toronto. Laget förlorade i Boston efter straffar med 3–2.

Stålbergs mål betydde 1–1 och kom 15.27 in på första perioden. Stålberg bröt sig fram på vänsterkanten och sköt ett skott som överlistade Tim Thomas i Bostonmålet. Thomas var annars den stora skillnaden mellan lagen, där Jean-Sebastien Giguere vaktade Torontos mål.

Daniel Alfredsson plockade upp en assistpoäng till Ottawas enda mål mot Carolina. Hemmalaget Carolina vann dock med klara 4–1.

Nicklas Bäckström utsågs till en av matchens tre stjärnor i mötet mellan Washington och Tampa Bay, en match som Washington kunde vinna med 5–4. Bäckström gick mållös av isen men var med i förarbetet till Mike Knubles 3–1-mål.

När Nashville besegrade Los Angeles med 4–2 svarade Patric Hörnqvist för en assist. Svensken var inblandad i förarbetet till Jason Arnotts 2–1-mål i power play 13.09 in på andra perioden.