Abrahamsson: Ingenting talar för en mirakelvändning

Läget är tufft för de regerande mästarna från Karlstad.

Minst sagt.

Och jag ser ingenting som talar för en mirakelvändning.

Det blev ett riktigt antiklimax i en fullsatt Löfbergs arena.

Färjestad hade chansen att kvittera den här matchserien och sätta rejäl press på Brynäs – men blev nollat på hemmaplan.

Nu kan Brynäs avgöra den här matchserien redan på tisdag, och allt talar för att det blir så. Färjestad har försökt med det mesta, men de kommer inte åt ett skickligt Brynäs.

Lagen har pumpat på varandra i fyra tuffa matcher nu och i dag märktes det tydligt att kraften inte riktigt fanns där. Extra tydligt var det bland hemmaspelarna.

Jakten uteblev

Brynäs hade en 1–0-ledning inför den tredje perioden, men den förväntade kvitteringsjakten uteblev. Färjestadsspelarna såg mest slitna ut och orkade inte skapa något riktigt tryck mot Niklas Svedberg. Och på de chanser som dök upp uppträdde Brynäsmålvakten hur säkert som helst.

I stället kunde Mads Hansen göra 2–0 precis när Färjestad blivit fulltaligt.

Färjestad har försökt med det mesta under de fyra första matcherna, men kommer inte riktigt åt en spelskickligare motståndare.

Leif Carlsson tog ut målvakten med tre minuter kvar, då spikade Jesper Ollas slutresultatet till 3–0.

Nej, vänder Färjestad det här är det en av de största slutspelsbragderna genom tiderna.

Inget lag har klarat av att vända ett 1–3 underläge utan att ha hemmafördel i den avgörande matchen.

Ingeting talar för att Färjestad blir det första.