Uppdaterad 2018-01-26 | Publicerad 2018-01-25

Örebro sköt, sköt och sköt – Oscar Alsenfelt svarade med att rädda, rädda och rädda.

Målvakten spikade igen totalt och Malmö kunde vinna med 6–1.

– Allting stämde i dag, säger fyramålsskytten Nichlas Hardt i C More.

Jere Sallinen, som var tillbaka efter skada, gav Örebro ledningen efter drygt åtta spelade minuter i powerplay. Tom Wandell assisterade. Kvitteringen kom dryga fem minuter senare när Nichlas Hardt tryckte in 1–1 bakom Axel Brage, även det i powerplay.

Vändningen fullbordades med en minut kvar av den första perioden i boxplay. Hardt sköt in sitt andra mål för kvällen.

Ingen drömdebut för 19-åringen

Till den andra perioden bytte tränaren Niklas Sundblad ut Brage och satte i stället in debutanten Isak Mantler. 19-åringen hade det inte lätt, redan efter 1,5 minut hade han släppt in Daniel Zaars skott.

Som om inte det vore nog prickade Kim Rosdahl in även 4–1 till Malmö med dryga minuten kvar av andra. Detta trots att Örebro hade ungefär lika många skott på mål.

Alsenfelt spikade igen

Anledningen stavades målvakten Oscar Alsenfelt som spikade igen kassen totalt.

– Vi trycker på ganska så bra men sen bjuder vi på några omställningar och då är de fruktansvärt effektiva, sa Marcus Weinstock i C More.

– Det är bara att fortsätta att köra på och kriga.

Så långt hade Zaar legat bakom tre av Malmö-målen.

– En helt okej match av oss, lite mycket utvisningar. Vi får ingen riktig rytm, sa Daniel Zaar.

Örebro med fler skott

Eländet fortsatte för Örebro i den tredje perioden. Nichlas Hardt var inte färdig och tryckte in sitt tredje mål efter tre spelade minuter till 5–1.

Som om förnedringen inte var nog fortsatte Hardt sin effektiva målproduktion med att fastställa slutresultatet fem minuter från slutet till 6–1.

– Det var längesen man gjorde så många mål, allting stämde i dag, säger Hardt efter mötet.

Örebro hade 41 skott på mål – Malmö sköt 35.

– Ingen rolig tillställning det här, säger tränaren Niklas Sundblad.