Uppdaterad 2019-06-27 | Publicerad 2015-11-16

Sämsta siffran någonsin när Linköping vann i förlängning

3 763 personer hade letat sig till Fjällräven Center.

Modo knep en poäng mot Linköping.

Men bara 3 763 åskådare såg matchen – det är den sämsta publiksiffran någonsin i Fjällräven Center.

Modo har haft en tung säsong. Laget ligger näst sist i SHL och publiken sviker. I mötet med HV71 i började av oktober noterades rekordlåga 3 990 åskådare.

Mot Linköping var ännu färre på plats. Bara 3 763 personer hade letat sig till Fjällräven Center – det är den sämsta publiksiffran sedan arenan öppnades 2006.

De få hemmasupportrarna tvingades se Anton Karlsson göra 1-0 för Linköping redan efter en minut och 23 sekunder.

Men Noah Welch gjorde sitt första mål i Modotröjan minuter senare.

– Det var skönt att få det, speciellt att kvittera, säger han till C More.

Knep extrapoängen

Garrett Roes, som gjorde ett spökmål för Linköping för några veckor sedan, jublade för mål i den andra perioden. Men den här gången granskades situationen och domarna kunde se att pucken gick vid sidan om stolpen.

Welch kunde i stället göra 2-1 till Modo och tända hoppet om en hemmseger. Med en minut kvar av perioden kvitterade dock Henrik Törnqvist.

Tre minuter in i tredje satte Gustav Forsling 3-2 och Linköping såg ut att få med sig segern.

Med tre minuter kvar kom kvitteringen efter att Bobby Butler smällt in 3-3. Matchen gick till förlängning och där kunde Linköping fixa extrapoängen efter att Modo gett bort pucken till Roes som frispelade Nichlas Hardt.

– Nöjd är man bara när man vinner. Jag tycker ändå att vi jobbar tillbaka och tar en poäng. Vi får ett mål, man kan tycka att det är billigt, men det har vi förtjänat. Vi har haft mycket sådant emot oss, säger tränaren Andreas Johansson till C More.