Mora vände och vann efter straffar mot Karlskoga.

Men premiären innehöll också otäcka bilder efter att Christoffer Björklund fått en skridsko rakt i ansiktet.

– Aj, aj, aj, säger C Mores expertkommentator Harald Lückner.

Hockeyallsvenskan rullade i gång i går och på lördagen var det dags för Mora och Karlskoga att premiärspela.

Johan Nilsson gav gästerna ledningen efter sju minuter direkt efter tekning. Men kvitteringen kom mindre än två minuter senare genom Alexander Hilmerson.

Karlskoga kunde sedan gå ifrån till 3-1 efter att Henrik Larsson och Henrik Björklund nätat.

I den andra perioden tvingades Christoffer Björklund kliva av efter otäcka bilder. Moraspelaren fick en skridsko i ansiktet och blodet rann.

– Aj, aj, aj. Han får en skridsko i ansiktet. Det var oturligt, säger C Mores expertkommentator Harald Lückner.

Men som tur var träffade skridskon precis ovanför ögat och Björklund kunde komma tillbaka efter att han plåstrats om.

Även Mora kom tillbaka.

Erlend Lesund satte först reduceringen och med sex minuter kvar gjorde Hilmerson sitt andra mål i matchen.

Med bara fem sekunder kvar av ordinarie tid fick Mora ett jätteläge att avgöra, men Linus Johansson fick inte riktigt kontroll på pucken och matchen gick till förlängning.

Där fick Johansson lämna efter att ha dragit på sig en tia för miscounduct.

”Visade mycket karaktär”

Det böljade fram och tillbaka i förlängningen. Det bästa läget hade Daniel Hermansson, men Moraspelaren brände friläget.

I stället fick matchen avgöras på straffar.

Där var det målvakterna som dominerade och stod för räddningar. Men när Hermansson fick chans till revansch med den tredje straffen gjorde han inget misstag och sköt extrapoäng till Mora.

– Det är ingen idé att hålla på att kladda, jag satsade på ett skott i dag. Jag missade först så jag fick ta lärdom av den, säger Hermansson och fortsätter:

– Jag tycker att Karlskoga är bättre än oss första två, men på något sätt samlar vi mod. Vi visar bra moral och jag tycker att vi förtjänar poängen här på slutet.

Karlskogas tränare Tobias Thermell:

– Vi tappade all aktivitet i egen zon. De åt upp oss lite i tredje perioden, de checkade högt och vi blev stillastående.