Zibanejad gjorde matchavgörande målet.

NEW YORK. Mika Zibanejad var den store hjälten när Ottawa tog en liten skrällseger mot LA Kings under lördagskvällen.

Han gjorde matchavgörande målet knappa sju minuter före slutsignalen.

– Jag bara svingade och försökte få in pucken mot kassen, säger han om säsongens kanske viktigaste skott.

LA Kings tog ledningen med 3-1 i början av tredje perioden och såg ut att vara på väg mot ännu en komfortabel seger inför fansen hemma i Staples Center.

Men under de sista tolv minuterna iscensatte Ottawa en rungande vändning och hade innan slutsignalen hunnit vända till en högst oväntad 5–3-seger.

En av de stora segerarkitekterna:

Svenske Mika Zibanejad.

Träffat stolpen

Först spelade han, tillsammans med Erik Karlsson, fram till Bobby Ryans 3–2-mål.

Sedan dunkade han, i ett powerplay med knappa sju minuter kvar, själv in det 4-3-mål som blev matchavgörande (Mark Borowiecki satte femman i tom kass).

– Vi hade haft en hel bra chanser och träffat stolpen flera gånger, så jag bara svingade och försökte få in pucken mot kassen, säger Mika till Ottawa Sun.

Det spelar ingen roll hur bra Washington Capitals är i övrigt – de har nästan alltid svårt borta mot Buffalo.

Det fick vi ny bekräftelse på i natt, då de åkte på en svidande 4–1-förlust i First Niagara.

– Jag är besviken på att vår grupp inte klarade att investera mer i den här matchen, säger coachen Barry Trotz till nhl.com.

Till och med Braden Holtby, som innan den här plumpen i protokollet inte hade förlorat en match under ordinarie matchtid sedan 10 november, var för en gångs skull mänsklig och blev utbytt.

Marcus Johansson gjorde Caps tröstmål.

Filip Forsberg gjorde säsongens trettonde mål – i tom kasse – när Nashville slog Minnesota med 3-0 hemma i Bridgestone Arena.

Den stor hjälten var Carter Hutton, backup åt Pekka Rinne som alltså kom in och höll nollan mot svåra Wild.

Det fortsätter gå bra för Patrik Berglund efter comebacken.

Han stod för två assist i St Louis hemmamöte med Montreal – som slutade med att Jori Lehterä satte avgörande 4-3 på övertid.