Malmö–Björklöven 6–3 (2–3, 2–0, 2–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-09

Malmö inledde matchen mot Björklöven på uselt vis.

Gästerna chockade hemmapubliken och slog in tre puckar de första sju minuterna.

Mattias Wennerberg gav Björklöven ledningen med ett skott från blå efter bara en minuts spel.

Pucken såg inte otagbar ut för målvakten Jani Hurme.

Drygt två minuter senare rakade Andreas Lindahl in 0–2 via Hurme, som sannerligen inte hade någon bra start på matchen. Några minuter senare kunde han inte hålla Kristofer Berglunds skott, utan på returen slog Wennerberg enkelt in sitt andra mål för kvällen.

Malmö vaknade i grevens tid.

1–3 (17.05) Antti Bruun, spel fem mot fyra.

2–3 (19.31) Robin Alvarez.

I mittperioden lyckades Malmö slå in ytterligare två puckar bakom Björklövens målvakt Tobias Lundström.

Vändningen var ett faktum.

I slutperioden gjorde Tomas Wallgren två mål och segern skrevs till 6–3.

Stark vändning av Malmö.

Första perioden: 0–1 (1.10) Mattias Wennerberg (Andreas Lindahl, Johan Forsberg), 0–2 (3.39) Andreas Lindahl (Daniel Olofsson, Magnus Gästrin), 0–3 (7.07) Mattias Wennerberg (Kristofer Berglund, Johan Wikström) spel fem mot fyra, 1–3 (17.05) Antti Bruun (Calle Steen, Marcus Paulsson) spel fem mot fyra, 2–3 (19.31) Robin Alvarez (Martin Samuelsson).

Andra perioden: 3–3 (1.31) Carl Söderberg (Fredrik Eriksson, Mikael Wahlberg) spel fem mot fyra, 4–3 (14.48) Fredrik Eriksson (Mikael Wahlberg, Carl Söderberg).

Tredje perioden: 5–3 (8.19) Tomas Wallgren (Antti Bruun, Calle Steen) spel fem mot fyra, 6–3 (15.50) Tomas Wallgren (Marcus Paulsson, Calle Steen).

Skott: 34–24 (13–7, 9–9, 12–8).

Utv, Malmö: 5x2. Björklöven: 6x2.

Domare: Alexander Vikström, Linköping.

Huddinge–Bofors 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)

Bofors stärker sin play off-plats.

I kväll tog Karlskoga-laget sin tredje raka seger, och Huddinges trend två raka vinster sprack.

Mikael Ericsson rakade in målvaktsreturen på Christian Carlssons skott efter 14.45.

I den andra perioden spelade Huddinge med högt tempo och var nära ett kvitteringsmål flera gånger.

Men det var målsnålt inför slutperioden.

– Vid några tillfällen tappade vi puckar på ställen som gjort att Huddinge fått bra möjligheter, men Micael Anderssons målvaktsspel har varit fantastiskt bra, säger Bofors tränare Sam Hallam till nwt.se.

Tobias Thermell utökade Bofors ledning till 0–2 sju minuter in på tredje perioden, och en seger var inom räckhåll.

Huddingen lyckades inte få hål på Bofors målvakt Micael Andersson som höll nollan.

I slutet stötte André Hult in 0–3 i tom bur.

– En mycket stark insats, inte minst defensivt, säger Sam Hallam.

Första perioden: 0–1 (14.45) Mikael Eriksson (Christian Carlsson).

Tredje perioden: 0–2 (6.53) Tobias Thermell (Kristoffer Näslund, Fredrik Höggren), 0–3 (18.10) André Hult (Johan Bülow) mål i tom kasse.

Skott: 32–23 (8–5, 15–12, 9–6).

Utv, Huddinge: 3x2, 1x5, 1 matchstraff. Bofors: 8x2.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 325.

Rögle–Oskarshamn 2–3 (1–0, 1–2, 0–1)

0–5 mot Almtuna på hemmais.

0–1 i bortamötet med Björklöven senast.

Topplaget Rögle hade inte bara två förluster inför matchen mot tabellnian Oskarshamn.

Laget hade inte heller gjort mål i nederlagen.

När matchuret visade 17.07 spräckte Cristofer Löfberg skåningarnas målsvacka genom att slå in ledningsmålet i spel fem mot fyra.

Chris Nybeck kvitterade och Fredric Jaensson gav sedan gästerna ledningen i andra perioden.

Rögles nyförvärv Johannes Salmonsson, senast från Brynäs, svarade för sitt andra mål i sin femte match och kvitterade till 2–2.

Hemmalaget fick en gyllene möjlighet att ta ledningen före pausvilan när IKO drog på sig två utvisningar. Dock lyckades man inte få in pucken bakom målvakten Christian Engstrand.

I tredje perioden när hemmapubliken förväntade sig ett hemmamål slog i stället Oskarshamns finländare Eetu Qvist till efter 7.38. 2–3.

Rögle var i brygga och var på väg mot en tredje raka förlust.

1.50 från slutet plockade Rögle ut målvakten Sebastian Jonsson i jakten på en kvittering, men utan resultat.

Oskarshamn och Bofors står på den sjunde play off-platsen på 36 poäng vardera.

Borås skuggar bakom på 33 poäng.

Första perioden: 1–0 (17.07) Christofer Löfberg (Kenny Jönsson, Andrée Persson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (8.37) Chris Nybeck (Nicklas Jadeland, Fredric Jaensson), 1–2 (16.42) Fredric Jaensson (Alexander Bergström), 2–2 (17.09) Johannes Salmonsson (Mattias Sjögren, Kenny Jönsson).

Tredje perioden: 2–3 (7.38) Eetu Qvist (Daniel Åhsberg).

Skott: 43–14 (9–3, 17–8, 17–3).

Utv, Rögle: 4x2. Oskarshamn: 9x2, 1x10.

Domare: Yosef El-Natour, Stockholm.

Publik: 1933.

Borås–Sundsvall 3–1 (2–0, 1–0, 0–1)

Mycket viktigt möte för Borås och Sundsvall.

Bägge lagen stod på 30 poäng på en nionde respektive tiondeplats inför mötet.

Hemmalaget och nykomlingen var strået vassare och knep tre poäng och har bara tre poäng upp till den sjunde och sista play off-platsen.

I en spelmässigt jämn tillställning lyckades Borås smita undan med en 2–0-ledning i paus.

Efter 5.44 slog Per Fernhall in 1–0 i spel fem mot fyra, och Mikael Hultqvist utökade ledningen dryga minuten senare.

I mittperioden utökade Jens Karlsson ledningen till 3–0 och Sundsvall hade en svår uppgift att lösa i den tredje perioden.

Förvisso reducerade Oskar Johansson tio minuter in på perioden och gav Sundsvall visst hopp om poäng.

Två minuter från slutet chansade Sundsvall med att ta ut målvakten Joakim Lundström och spela sex mot fem.

Men hemmalaget höll undan och vann.

Första perioden: 1–0 (5.44) Per Fernhall (Jens Karlsson, Joakim Andersson) spel fem mot fyra, 2–0 (6.39) Mikael Hultqvist (Joakim Persson, Anders Eriksson).

Andra perioden: 3–0 (14.26) Jens Karlsson (Patrik Ahlstrand, Lenny Dower).

Tredje perioden: 3–1 (10.40) Oskar Johansson (Mikael Brancalion).

Skott: 31–32 (9–9, 11–7, 11–16).

Utv, Borås: 3x2. Sundsvall: 4x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 1089.

Nyköping–Nybro 4–5 (0–1, 3–3, 1–1)

En målrik match mellan tvåan- och trean från slutet.

Inför mötet stod de på samma poäng och det var viktiga poäng på spel.

Nybro hade insett allvaret och efter en 0–1-ledning i paus, forcerade laget in puckarna i mittperioden.

Inom loppet om 2.5 minuter stod det 0–4 på tavlan.

0–2 (5.14) Mike Ericson.

0–3 (7.08) Erik Belin.

0–4 (7.45) Mike Ericson.

Nyköping vaknade och innan perioden var över hade hemmalaget gjort tre mål.

De två första fullträffarna svarade Jens Jakobs för och efter 18.23 slog Jimmie Kraft in 3–4 i spel fem mot fyra.

Matchen slutade 4–5.

Nyköpings fjärde reducering slog Oscar Eklund in efter 8.05, och hemmalaget hade hela 19 skott på mål i tredje perioden, men närmare kom man inte.

Första perioden: 0–1 (8.46) Fredrik Sandgren (Jarno Honkonen) spel fem mot fyra mål i tom kasse.

Andra perioden: 0–2 (5.14) Mike Ericson (Branislav Kvetan, Andreas Elofsson), 0–3 (7.08) Erik Belin, 0–4 (7.45) Mike Ericson (Andreas Elofsson, Per Braxenholm), 1–4 (8.53) Jens Jakobs (Jussi Heikkinen), 2–4 (13.44) Jens Jakobs (Niklas Fogström) spel fem mot fyra, 3–4 (18.23) Jimmie Kraft (Jens Jakobs, Jussi Heikkinen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–5 (7.52) Jarno Honkonen (Andreas Elofsson), 4–5 (8.04) Oscar Eklund (Fredrik Håkansson, Jens Jakobs).

Skott: 42–29 (9–7, 14–11, 19–11).

Utv, Nyköping: 4x2. Nybro: 5x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.