Mycket snack av bröderna Abbott

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-03

Pratade sig av isen när Luleå jagade kvittering

Luleå jagade kvittering och spelade sex mot tre i slutet av matchen mot Färjestad.

Då hade man behövt bröderna Cam och Chris Abbott.

Men tvillingarna kunde inte hjälpa Luleå – båda hade lyckats prata sig ur matchen.

Bröderna Abbott värvades för att producera mål och assist.

Mot Färjestad utmärkte de sig mest genom att prata sig av isen när hemmalaget jagade kvittering. Med fem minuter och 39 sekunder kvar att spela och i underläge 2–3 såg bröderna till att dra på sig 24 utvisningar i samma spelsekvens.

Snackade ut sig

Efter en blockering av Färjestads målvakt Henrik Karlsson hamnade Cam Abbott och Färjestads Ari Vallin i bråk, vilket gav de båda två plus två minuters utvisning. Det hade Chris Abbott synpunkter på, vilket gav honom i 10 minuters utvisning. Väl i båset hade Cam mer att säga, vilket gav honom ytterligare tio minuters utvisning och en färd till omklädningsrummet.

Tvillingarna tappade fokus när laget mötte sitt förra lag Rögle i torsdags, då var det Mikael Gath som såg störde tvillingarna, i dag var det finländaren Vallin som fick dem ur balans.

Effektiva tonåringar

Hemmalaget var det bättre laget större delen av matchen – men Färjestad var effektivast.

Mycket tackvare två tonåringar.

I den första perioden svarade Henrik Björklund, 19, för sitt första elitseriemål när han gav gästerna ledningen.

I den andra perioden avgjorde Marcus Johansson, 18, matchen med sitt 3–2-mål. Efter fint förarbete sv Dragan Umicevic blev Johansson fri och kunde placera pucken mellan benen på Luleås målvakt Mattias Modig.