Rögle bröt mörka sviten när Malmö krossades

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Rögle krossade Malmö och bröt samtidigt en mörk svit.

För första gången på snart två år tog de grönvita en trepoängare i ett Skånederby.

– Det är piss. Mycket folk och vi beter oss som vi gjorde i dag. Det är pinsamt, säger Malmös Johan Olofsson till C More.

Senast Rögle klev av isen med tre poäng efter ordinare speltid i ett Skånederby var den 4 mars 2016.

I dag hände det igen.

Lucas Elvenes satte an tonen när han trycke in ledningsmålet efter den halva första perioden i powerplay – assisterad av bland andra Olle Liss som gjorde sin tredje match hos de grönvita sedan klubbytet från IK Pantern.

Hyllar tränarna

Samme Liss sköt sedan själv 2–0-målet i slutet av perioden när han vallade in pucken bakom förlängda mållinjen när trissan tog i bakhuvudet på målvakten Jonas Gunnarsson.

Till slut blev det 5–2 efter en urladdning i den tredje perioden och Liss svarade för ännu en passningspoäng i matchen och har nu gjort sju poäng på tre matcher i SHL.

– Det är lite som vi börjat den här resan med Chris och Cam. Vi har fyra kedjor som bara matar och matar. Vi har känslan av att alla kan göra det. Vi litar på varandra. De här två (Chris och Cam Abbott) kommer in och säger att gör du inte ditt jobb får du packa din väska. De är inte här för att skapa vänner. Vårt första möte med dem blev en käftsmäll för oss, säger Daniel Widing till C More.

”Det är piss”

För den tidigare tabelljumbon innebar segern att laget, tillsammans med Frölunda och serieledarna Växjö, är formstarkast i ligan senaste fem matcherna.

I Malmölägret var det en annan tongång.

– Det är piss. Mycket folk och vi beter oss som vi gjorde i dag. Det var Pinsamt. Det var ingenting alls som stämde. Vi är besvikna, säger Malmös Johan Olofsson.

1 av 3 | Foto: CHRISTIAN RNBERG / BILDBYR N
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!