”Arvy” tvåmålsskytt när LA Kings besegrade Ottawa

Publicerad 2022-12-07

NEW YORK. Viktor Arvidsson sköt skarpt i natt.

Två mål pangade han in när LA Kings inledde en av säsongens längsta bortaresor med en 5-2-seger mot Ottawa.

– Det var första gången i år jag gjorde två i en och samma match så det kändes väldigt skönt, säger den 29-åriga prickskytten från Kusmark till Sportbladet.

Los Angeles-kungarna kommer ligga på rull i de nordöstra delarna av kontinenten i nästan två veckor och sådana gånger vill alla sätta tonen direkt.

Det var också precis vad de gjorde mot Senators i Canadien Tire Center.

De skaffade sig 4-1-ledning i första perioden och till skillnad från så många andra denna egendomliga säsong lyckades de stänga ner återstoden av matchen och vann till slut med 5-2.

PLUS: JÄTTELISTA: Här är kioskpriserna i SHL & hockeyallsvenskan

– Ja, det var precis den start vi ville ha, jag tror alla i laget känner lättnad, säger Viktor Arvidsson när vi talar med honom en dryg timme efter slutsignalen.

– Men vi gjorde en bra match också, spelade snabbt och tog rätt beslut.

Inte minst tog ”Arvy” själv rätt beslut när han två gånger inom loppet av drygt tre minuter i mitten av första perioden laddade bössan och krutade in pucken.

Viktor Arvidsson (nr 33) måljublar.

– Det var första gången i år jag gjorde två i en och samma match så det kändes väldigt skönt, fortsätter han.

Poäng har ”Hackspetten från Kusmark” dock producerat kontinuerligt ända sedan starten på grundserien och han är nöjd med säsongen.

– Ja, jag har känt mig stark hela tiden, trots att jag inte kunde träna på hela sommaren, konstaterar han.

Kings fortsätter nu med matcher i Toronto, Montreal, Columbus, Buffalo och Boston innan de ett par dagar efter Lucia får åka hem till södra Kalifornien igen.

Detroit Red Wings säkrade säsongens tyngsta seger i natt, borta mot Tampa, och Jonathan Berggren – näst hetaste svenska rookien efter Fabian Zetterlund i New Jersey – bidrog med sitt tredje mål för säsongen.

– Vi visade att vi kan slå riktiga elitlag. Det är stort, säger coachen Derek Lalonde.

Tampa sov sig genom två perioder, men kom i ruskig push i tredje, avlossade 30 (!) skott under 20 minuter och gjorde också ett par mål i slutet, men gästerna replikerade två gånger om i tom kasse.

Victor Hedman stod för en assist.

Tappade ledningar har varit höstens melodi i NHL och vi höll på att få ett nytt episkt exempel på Long Island i natt. New York Islanders låg, något överraskande, under med 5-1 efter två perioder mot St Louis, men iscensatte en rungande forcering i tredje och vräkte in tre raka mål.

Närmare kom de dock inte, till slut gjorde Blues två i tom kasse och vann alltså med 7-5.

– Det var ett tag sedan vi vann och det är skönt att få ha den känslan igen, säger Ryan O’Reilly.

Sidney Crosby såg med två mål till att Pittsburgh kunde vinna sin hemmamatch mot Columbus med 4-1.

– Ibland kan man bara ruska på huvudet åt hans kreativitet, säger nöjde coachen Mike Sullivan.

Rickard Rakell registrerades för en assist.

Återkomsten till Winnipeg blev inte vad Paul Maurice – numer coach i Florida – hade hoppats.

Hans förra lag, Jets, vann med klara 5-2.

Seattle vann skotten med 33-16 mot Montreal hemma i Climate Pledge Arena, men tyvärr hade målvakten Martin Jones en mindre lyckad kväll i hemmakassen – medan Jake Allen tvärs över isen briljerade.

Så gästerna vann likafullt matchen med 4-2.

Andre Burakovsky avlossade ett skott som Jared McCann styrde in – och det andra Seattle-målet var omsusade rookien Shane Wrights första i NHL.

Anaheim överraskar då och då. I natt slog de Carolina med 4-3 hemma i Honda Center, efter sudden-avgörande signerat Ryan Strome.

Jakob Silfverberg bokfördes för en assist.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!