Ny seger för NY Rangers – utan Lundqvist

Ingen Henrik Lundqvist i kassen.

Då stod Antti Raanta för 30 räddningar i New York Rangers sjätte raka seger.

– Jag ville inte vara den som förstörde segersviten, säger finländaren.

New York Rangers Antti Raanta skyddar målet framför Columbus Cam Atkinson.

I helgen vann Henrik Lundqvist sin 400:e seger med New York Rangers och hyllades stort i Madison Square Garden.

Lite välbehövlig vila för den svenske målvakten gjorde att seger 401 får vänta.

Rangers sjätte raka seger lät dock inte vänta.

Borta mot Columbus i Ohio vann man med 3–2 och andremålvakten Antti Raanta fick inta målet för första gången på en månad. Finländaren som stod för 30 räddningar är lättad efter segern.

– Du vill att det fortsätter, du vill inte vara den som förstör segersviten, säger han till NHL:s sajt.

– Det var länge sedan jag spelade. Jag ville bara få den där sköna känslan igen.

Stor kross av Arizona

Oliver Ekman-Larsson spelade mest av alla – 24.06 minuter – i Arizonas 5–0-seger borta mot landsmannen Mikael Backlunds Calgary.

Backen var även inblandad i poängproduktionen. 25-åringen var med i förarbetet till Christian Dvoraks 2–0-mål efter 2.38 av andra perioden.

Dvorak hittade rätt ytterligare en gång, 5–0-målet, samt noterades för en assist vid Arizonas fjärde mål. Målvakten Mike Smith stod för 36 räddningar och höll nollan för 21:a gången i NHL-laget.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se