Strålman om flytten: ”Redo att ta nästa steg”

Av: Per Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Anton Strålman var hemma i Skövde i måndags – och idag onsdag är han på plats i den västgötska metropolen igen.

Men däremellan har den 32-årige backen hunnit flyga till Fort Lauderdale för att signera kontrakt med nya NHL-klubben Florida Panthers. 

– Det är ett spännande lag. Jag får samma känsla som när jag kom till Tampa, Panthers befinner sig i samma slags situation, säger globetrottande ”Strålle” till Sportbladet.

”Vad smidigt för honom”, var det antagligen en och annan som tänkte när nyheten kom att svenske backstjärnan Anton Strålman byter Tampa Bay Lightning mot Florida Panthers.

Det innebär ju att han blir kvar i solskensstaten och bara behöver ta sig en bit söderut och sedan korsa ”Alligator Alley”.

Men inledningsvis innebar flytten tvärtom vådliga strapatser.

”Strålle” befann sig på sommarsemester hemma i Skövde när ”free agency”-rallyt startade i måndags och fick kasta sig på ett plan till Fort Lauderdale för att hinna till kontraktsskrivning och presentation i BB&T Arena under tisdagsförmiddagen – och sedan bar det iväg hem igen till kvällen.

– Ja, det blev två hektiska dygn, varav det ena i praktiken i luften, kluckar han när vi når honom just som planet tillbaka över Atlanten ska lyfta.

– Men det var det värt, jag är glad över att ha signat med Panthers. 

Tampa hade svårt med lönetaket

Ja, för det är ändå förhållandevis behagligt att efter klubbyte stanna i samma delstat i en liga med lag utspridda över en hel kontinent. 

– Det är alltid tufft med den här sortens uppbrott, i synnerhet för barnen. Men nu ska vi ändå inte så hemskt långt bort, det ska inte vara omöjligt att upprätthålla kontakter med vänner och fotbollslag och ridläger och allt vad det är , säger Anton och fortsätter:

– Vi har trivts väldigt bra under de här åren i Tampa, men general managern Julien Brisebois gjorde tidigt klart att de skulle få svårt att få in mig under lönetaket, med alla andra kontrakt som ska skrivas. Det är jag tacksam för, det var inte riktigt likadant när jag lämnade New York Rangers för fem år sedan, de drog ut på processen så att det till slut blev knappt med tid. Nu var jag redo när lagen fick börja intervjua spelare med utgående kontrakt och Panthers hörde av sig. Det känns bra att det ordnat sig så snabbt.

Foto: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet

Bra känns det förstås också att han hamnar hos ett lovande lag som satsar friskt inför framtiden och också knutit till sig bland andra ryske målvaktsstjärnan Bobrovskij – och redan i april gjorde klart med ikoniske Joel Quenneville som ny coach.

–  Ja, verkligen. Jag har ju sett mycket av Panthers de senaste åren och ofta undrat varför de inte fått till det. Alla pusselbitar har liksom funnits där. Nu finns ännu fler och det känns väldigt spännande. Jag får samma känsla som när jag kom till Tampa, Panthers befinner sig i samma slags situation som Lightning gjorde då, säger ”Strålle”.

– Själv hoppas jag kunna bidra med mer defensiv stabilitet. Det är kanske det som saknats litegrann, men med Bobrovskij i kassen och ”Q” i båset lär det ordna sig. Panthers är redo att ta nästa steg, det känns verkligen så.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN