Sverige besegrade Finland i sista matchen innan hockey-VM

VM-genrepet mot Finland slutade med seger.

21-årige Lucas Raymond imponerade och hyllades.

– Han är en absolut nyckelspelare för oss, säger förbundskapten Sam Hallam i SVT.

Två mål i Tre Kronor-debuten mot Schweiz i torsdags.

I rivalmötet och den sista matchen innan VM stod Lucas Raymond för matchens delikatess – framspelningen till Sveriges 2–1-mål.

Efteråt hyllades han av SVT:s expert.

– Han är en av få i den här truppen som kan göra skillnad, säger Jonas Andersson.

”Snyggaste målet”

Sverige tog ledningen i den första perioden genom André Petersson. Finland kom tillbaka genom att kvittera i spel fem mot tre.

Sedan klev Lucas Raymond fram.

21-åringen gled igenom det Finlands försvar och serverade Henrik Tömmernes som satte pucken i öppet mål – och bugade som tack.

– Det snyggaste målet vi sett i turneringen, säger Andersson.

Avgjorde i förlängning

Men Finland vände på matchen. Först gjorde Antti Suomela (MVP i SHL den gångna säsongen) och tidigt i den tredje perioden kom 3–2. Ahti Oksanen tog vara på svenskt slarv och gav Finland ledningen i boxplay.

I slutet svängde matchen tillbaka och Tre Kronor tog vara på chanserna.

Fabian Zetterlund kvitterade för i slutminuterna och i förlängningen var man vassare. Pär Lindholm avgjorde och gav Sverige segern med 4–3.