Segrar för Bofors och Almtuna

Bofors-Västerås 3-2

Daniel Wessner är tillbaka i Bofors och var inför säsongen tänkt som den ledande centern.

Säsongsinledningen har varit en stor besvikelse, inte minst poängmässigt, men i mötet mot Västerås steg han fram och avgjorde.

28-åringen snappade upp ett Västeråsmisstag när han skickade in matchvinnande 3-2 i den sista perioden, och det blev också matchens sista mål. Det var Wessners blott andra mål den här säsongen.

Västerås hade sina chanser att avgöra men Andro Michel stod pall och stod för totalt 25 räddningar på 27 skott.

Bofors starka hemmatrend fortsätter därmed, laget har fem raka vinster på hemmaplan.

Västerås fortsätter att varva vinster med förluster. De tio senaste matcherna har laget vunnit och förlorat varannan match.

Almtuna - Sundsvall 4-2

Efter tre raka förluster, och fem matcher utan tre poäng, kunde Almtuna äntligen ta en ny seger när man besegrade Sundsvall på hemmaplan.

Efter två matcher på bänken fick JVM-aktuelle Fredrik Pettersson-Wentzel återigen chansen i Almtunas mål, och den tog han med bravur. Talangen höll nollan i 55 minuter innan Sundsvall kunde måla två gånger om, dels genom säsongsdebuterande Skellefteålånet Petter Emanuelsson, dels genom Modolånet Eddie Larsson.

Innan dess hade Almtuna tagit en säker 4-0-ledning efter bland annat tre mål på fem minuter i den första perioden. När Johan Berggren sedan gjorde 4-0 i mittperioden var matchen mer eller mindre över.

Sundsvall har inte tagit en trepoängsseger på åtta raka matcher.