Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-01-31

Backen avgjorde toppmötet

Leksands Tomi Pettinen och Rögles Patrik Tano i närkamp.

I en tuff och fartfylld match i Ängelholm så besegrade serietrean Leksand serietvåan Rögle.

Rögle hade tre lägen i fem mot tre i slutperioden utan att lyckas göra mål. Istället blev det hårdskjutande backen Jan Huokko som fastställde slutresultatet 4-2 i power play.

Bortalaget Leksand inledde matchen bäst men det var hemmalaget Rögle och Mikael Gath som gjorde första målet. Efter skott av Kenny Jönsson kunde Gath vispa in returen.

Leksands replik kom mede fem minuter kvar av perioden. Mikael Karlberg snurrade runt Rögleburen och satte returen på sitt eget skott.

Dalalaget skulle också ta ledningen innan perioden var över. Jens Bergenström petade in en retur med 14 sekunder kvar efter en tavla av Röglemålvakten Andreas Andersson.

Mål i slutsekunderna

Även i denna period gjorde Leksand ett psykologiskt viktigt mål i slutet av perioden. Rögle hade precis klarat av ett tre mot fem-läge när poängkungen bland backar, Jan Huokko, pangade in 2-4 från blå.

– Jag kände att det var dags. Det var ju ett tag sen sist, sa Jan Huokko till TV-kanalen TV4/Sport-expressen i andra periodpausen.

Innan Huokkos mål hade Mikael Gath gjort sitt andra för kvällen innan Johan Eneqvist återigen gav Leksand ledningen efter att ha tagit vara på sin egen retur.

Ineffektivt power play

I sista perioden hade Rögle mängder av chanser att komma tillbaka i matchen då Leksand drog på sig sex raka utvisningar och Rögle fick spela fem mot tre vid tre tillfällen.

Dåligt power play och bra spel av dansken Peter Hirsch i Leksand gjorde dock att det inte blev några fler mål i matchen.

– Vi tar för många onödiga utvisningar. Man måste använda skallen mer, sa kaptenen Mikael Karlberg till TV4/Sportexpressen efter matchen.

– Men det känns verkligen som att vi är på gång nu och vi har ett bra schema kvar.