Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-10-15

Ett mål och två målpass – och upp i topp i poängligan.

– Det är lätt att göra rätt saker när man har ett bra självförtroende, säger Henrik Zetterberg.

svenskt kramkalas Tomas Holmström gratulerar Henrik Zetterberg efter 4–1-målet.

Henrik Zetterberg, 27, fortsätter att producera poäng i säsongsinledningen. ”Zäta” noterades för ett mål och två målgivande passningar när hans Detroit Red Wings besegrade Los Angeles Kings med 4-1 på bortaplan och är uppe i totalt 12 poäng vilket ger en topplacering i NHL:s poängliga.

Han har fortfarande inte gått ifrån match utan poäng.

Matchen var mållös efter den första perioden, men redan efter 40 sekunder av mittakten hade svensken spelat fram Pavel Datsyuk till ledningsmålet. Kings – som förlorade sin femte raka match och inte inlett en säsong sämre sedan 1987 – reducerade till 1-2 i början av den tredje perioden, men då var det dags för Zetterberg att kliva in i handlingen igen.

Först spelade han fram Tomas Holmström till 3-1 innan han stal pucken av en försvarare och satte den högt bakom målvakten Jonathan Bernier.