Vann – trots publiksveket

Uppdaterad 2013-09-18 | Publicerad 2013-09-17

Rekordlite publik när Modo vann mot AIK

Endast 4 399 betalande åskådare fanns på plats på Modos hemmapremiär på Fjällräven Arena i kväll.

Trots detta lyckades man vinna – och AIK åkte på säsongens första förlust.

– Vi har dålig fart och åker runt och väntar på att något ska ske, säger AIK-tränaren Rikard Franzén.

Den 4 december förra året noterades den dittills sämsta publiksiffran i en grundseriematch i Fjällräven Arena, då 4 594 betalande åskådare såg Modo vinna mot Växjö. I kväll fick Modo se det rekordet slaget med råge, endast 4 399 betalande i publiken fanns på plats när hemmalaget tog säsongens andra seger, denna gång mot AIK.

Modo övertygade

Efter en hyfsat jämn första period där Modo var snäppet vassare med sina tio skott mot AIK:s sex var det en missnöjd Rikard Franzén som hade ett och annat att säga om sitt AIK.

– Vi kommer inte ut förberedda. Vi har dålig fart och åker runt och väntar på att något ska ske. Jag är nöjd att vi har 0-0 än så länge, säger tränaren irriterat till CMore.

Franzén skulle snart få anledning att surna till ännu mer. I andra perioden klev Modo fram allt mer och AIK:s Daniel Larsson fick jobba stenhårt mellan stolparna. Jeff Tambellini gör till slut 1-0 för hemmalaget och några minuter senare trycker Samuel Påhlsson in 2-0.

– Vi spelar alldeles för dåligt, vi skapar inga heta chanser och släpper till för lätt, säger AIK-forwarden Mattias Janmark självkritiskt i periodpausen.

"Vi var bättre hela matchen"

I tredje kom Stockholmslaget tillbaka en kort stund när Björn Melin reducerade, men Mario Kempe dödade matchen när han tryckte in 3-1 i öppen kasse under matchens sista minut.

–  Vi var bättre än dem hela matchen tycker jag, vi spelade bra och hade en bra målvakt, konstaterar Kempe kort efter slutsignalen.