Tjeckien krossade USA – efter Jagrs uppvisning

Publicerad 2011-05-11

BRATISLAVA/STOCKHOLM. Det blir som väntat Tjeckien i semifinal om Tre Kronor besegrar Tyskland i kväll.

Och då får de se upp med en viss Jaromir Jagr.

39-åringen gjorde hattrick när de regerande världsmästarna körde över USA med 4–0.

– Jagr är helt otrolig. Han duger fortfarande för NHL, säger forwardskollegan Jakub Voracek till Sportbladet.

Ishockey-VM

Han VM-debuterade 1991 när landslaget fortfarande gick under namnet Tjeckoslovakien.

Nu, 20 år senare, gör superstjärnan Jaromir Jagr sitt sjunde VM – och är lika bra som under glansdagarna i NHL.

39-åringen var matchens lirare när Tjeckien krossade USA, 4–0, och tog sig vidare till semifinal i Bratislava.

Jagr gjorde ett mål i varje period och är nu uppe på totalt 57 poäng, varav 25 fullträffar, på 58 VM-matcher.

Pavelec storspelade

Montrealstjärnan Tomas Plekanec blev matchens ende målskytt utöver sin glödhete kedjekompis.

Målvakten Ondrej Pavelec, till vardags i Atlanta, hade också stor del i segern med sina 29 räddningar.

– Vi gjorde en riktigt bra match. Jagr är helt otrolig. Han duger fortfarande för NHL, säger Columbus-forwarden Jakub Voracek till Sportbladet.

”Jagr är en legendar”

– Vi startade inte bra, men Pavelec var outstanding i första perioden och höll oss kvar i matchen, säger KHL-backen Karel Rachunek.

Vad säger du om Jaromir Jagr?

– Han är en legendar.

I semifinalen väntar vinnaren mellan Tre Kronor och Tyskland, som drabbar samman senare i kväll.

Förra året möttes just Tjeckien och Sverige i semin – och då vann tjeckerna med uddamålet, 3–2, för att sedan slå Ryssland i finalen och ta sitt sjätte VM-guld genom tiderna.