Färjestad surnade till när Brynäs vann

Publicerad 2012-01-07

Brynäs visade direkt att laget inte hade för avsikt att förlora hemma mot Färjestad för femte matchen i rad. Hemmalagets offensivvilja gav resultat, det blev seger med 4–1.

Redan efter fem minuters spel hade Färjestad dragit på sig två utvisningar, ett resultat av att gästerna inte alls hängde med i den fart hemmalaget satte upp.

I slutet av den andra utvisningen kom också rättmätig utdelning när Mattias Ekholm pangade in 1–0 på ett mäktigt slagskott.

Delikatess från Brynäs

Matchens delikatess var förarbetet till Sebastian Wännströms 2–1. Jakob Silfverberg och framför allt Calle Järnkrok visade prov på stort spelsinne när Wännström i stort sett fick öppet mål.

De två första perioderna bjöd på tempostark och mycket intensiv hockey, helt i storpublikens smak.

Men sedan Daniel Widing från mycket snäv vinkel gjort 4–1 för hemmalaget, en riktig tavla av annars mycket duktige Cristopher Nihlstorp, sjönk tempot rejält.

Hettade till

Färjestad orkade inte tända om och för första gången sedan i oktober 2010 tvingades Färjestad lämna Gävle utan poäng.

Ändå hettade det till rejält ett par gånger och skulle dessa lag drabba samman i SM-slutspelet kommer det garanterat att bli riktigt tuffa drabbningar. Krutdurken väntar på att bli antänd rejält.

Två matchstraff

Det var inte bara Färjestads Stefan Meyer som var riktigt irriterad. Han fick matchstraff för sitt dåliga uppträdande.

Mikael Johansson fick också lämna matchen i förtid på grund av en kommentar till domarna.