Olofsson: ”Kan bli ännu bättre”

Av: Marie Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Imponerande 15 poäng på 13 matcher

Johan Olofsson.
Foto: Bildbyrån
Johan Olofsson.

Johan Olofsson får inte spela slutspel med Färjestad, men spelar minst sagt häftiga matcher med Leksand i stället.

Och där gör han succé.

– Det är skönt att få ett kvitto på att kunna leverera på seniornivå med, säger han.

Johan Olofsson är kanske säsongens bästa värvning i Hockeyallsvenskan.

Han lånades ut från Färjestad, där han fått allt mindre förtroende – till Leksand, där han blivit en av lagets viktigaste kuggar i jakten på SHL-kval, som nu bara är en hemmaseger bort.

22-åringen trivs med nya tillvaron.

– Varje match som vi har nu är ju så oerhört betydelsefull. Men nu är det Tingsryd som har all press på sig, vi har ett jäkligt härligt läge att slå från, säger Olofsson.

Känns det lite som en revansch mot tiden i Färjestad, att du gör succé nu?

– Nja, det känns liksom kul att kunna leverera på seniornivå med. Jag har gjort mycket poäng på juniornivå i Färjestad men inte riktigt fått det att lossna som senior. Så det är skönt att få ett kvitto på det. Men det är mest för att visa sig själv. Att om du tror på dig själv kan det bli bra, säger Olofsson och tillägger:

– Men jag tror att det kan bli ännu bättre.

Hade en dipp

Siffrorna på kvittot talar sitt tydliga språk: Forwarden har stått för 15 poäng på 13 matcher. Han stod för två mål i krossen mot Mora, och avgjorde det första mötet med Tingsryd i playoffen.

Varför tror du att det lossnat nu?

– Det är svårt att säga. Jag får ju väldigt mycket förtroende och det ökar självklart självförtroendet. Det kändes bra i Färjestad de första matcherna, men börjar man dippa lite så kommer tvivlet, man tänker för mycket. Speltid förtjänar man och det gjorde jag väl inte efter ett tag. Men sen går inte en säsong spikrakt uppåt; jag började bra, hade en dipp och sen har jag lyckats steppa upp i Leksand.

Vad tänkte du när du gick till Leksand?

– Framför allt att jag skulle få spela mer hockey. Jag tänkte bara att det var skitkul att få den chansen och jag känner verkligen att jag har fått den.

"Det kommer bli en magisk kväll"

Hur trivs du socialt med att bo i Leksand?

– Jo, men det känns jättebra. Vi har jäkla fina boenden, en stugby, Leksand Strand. Jag bor med Daniel Bertov som kom samtidigt som mig till Leksand och som jag spelat med tidigare som junior i Färjestad. Så det var jätteskönt att han var här från början och vi har kommit in väldigt bra i laget.

– Vi var ute och gick på Siljan här om dagen och det faktiskt väldigt fint här.

Imponerad av hemmastödet?

– Ja herregud. Det har inte varit "inte-fullt" i klacken en enda gång. Alla står upp och skriker, det är verkligen en extraspelare som lyfter en. Nu kommer det att vara totalt utsålt – det kommer bli en magisk kväll och jag hoppas att vi kan bjuda tillbaka som vi gjorde sist.

Vad tror du att det blir för typ av match?

– Det kommer bli tajt. Något lag som vinner med ett eller två mål, det gäller att vara med från början och få de små marginalerna på sin sida. Jag hoppas och tror att det är vi som gör det.

Vad talar för er?

– Vårt självförtroende är på uppåtgående och vi har en positiv trend. Det känns som vi har en jäkligt stark tro på det vi gör.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!