Västerås avgjorde mötet med Bofors i första perioden.

Sebastian Meijers 3–0 i slutsekunderna var spiken i kistan.

Hemmalaget rivstartade även mötet och gjorde två snabba mål.

Poängkungen Pär Arlbrandt svarade för tre poäng och det var forwarden som satte första pucken i nät efter 3.13.

52 sekunder senare var han framspelare till Sebastian Meijers 2–0.

Och när Arlbrandt låg bakom trean spelade VIK fortsättningsvis på resultatet.

I början av tredje reducerade Linus Persson men närmare kom inte Bofors.

- Naturligtvis är det väldigt skönt att vi vann, säger Västeråstränaren Lasse Ivarsson till vlt.se.

Västerås är nu sexa i tabellen.

Borås–AIK 2–3

Borås fick en smakstart mot tabelltvåan AIK.

Ledningspucken satte Henrik Eriksson efter sex minuters spel, och ledningen höll i sig till i början av mittperioden då Patrik Bergström kvitterade.

AIK tog sedan ledningen men Borås imponerade och gav inte upp. Laget kvitterade genom Mikael Hultqvist i spel fem mot fyra efter 4.48 i tredje.

Hemmalaget vann skotten klart i slutperioden och kunde liksom AIK ha avgjort matchen då bägge lagen skapade chanser.

Avgörandet kom istället efter straffar. Där avgjorde Johan Ryno för Gnaget vars lag tog en mycket viktig bonuspoäng i jakten på serieledarna Leksand.

Mora –Sundsvall 7–2

Mora låg under mot konkurrenten Sundsvall.

Efter tio minuters spel tog gästerna ledningen genom Mikael Brancalion. Detta trots att hemmalaget hade 13–4 i skott.

Så långt var Sundsvallsmålvakten Joakim Lundström omutlig, men han skulle bli mänsklig.

Mittperioden vann Mora med 4–1.

Fredrik Mannström reducerade till 3–2 för Sundsvall men strax därefter, bara minuter före vilan slog Marcus Eriksson in 4–2.

Tredje perioden var det bara ett lag på isen rent målmässigt. Mora gjorde ytterligare tre mål.

Matchen slutade 7–2, skotten 45–15 och Mora går om Björklöven upp på fjärdeplatsen.