Missade finalplatsen: ”Spelar träningsmatch”

Publicerad 2022-04-24

Två blixtmål i första perioden grundlade Rögles vinst i måstematchen – och semifinalserien lever.

Men Färjestadstränaren Tomas Mitell sågade samtidigt egna lagets usla start.

– Vi spelar träningsmatch, säger Färjestadstränaren i C More.

Färjestad BK

Färjestad hade chansen att säkra en finalplats mot Luleå i eftermiddag.

Men knappt sju minuter in i femte semifinalen mot Rögle kändes den förlorad.

Då var det befogat att ifrågasätta värmlänningarna spel när först Daniel Zaar gav Rögle ledningen 2.43 in i matchen.

Han dundrade in en retur, helt omarkerad, efter Dennis Everbergs frilägesmiss – utan att någon bortaspelare fanns i närheten.

Rögle vann måstematchen och pressade fram match sex i Karlstad på tisdag.

”Är inte okej”

Fyra minuter senare var det dags igen när Vojtech Mozik sköt in 2–0 i en period som skåningarna vann skotten med 14–5.

Det fick samtidigt Färjestads tränare Tomas Mitell att kritisera sitt lag.

– Vi är sena i reaktioner och spelar stillastående. Dåligt flow mestadels. Vi spelar träningsmatch, Rögle för sina liv. Det blir sällan bra, säger han i C More och får medhåll av kaptenen Linus Johansson:

– Första perioden är något jag och de andra ledarna och spelarna får ta på oss. Det är inte okej när det står 3–1 i matcher och är semifinal. Den första riktigt dåliga perioden på länge.

Spänning efter reducering

Men spännande blev det, ändå.

Färjestad blev trots allt bättre resten av matchen och 9.21 in i mellanperioden prickade Jesse Virtanen in reduceringspucken.

Men tredje perioden var bara 31 sekunder gammal när Adam Tambellini sköt 3–1 för Rögle, innan Mozik avgjorde med 4–1-målet med två minuter kvar, i powerplay, och i ett läge när Färjestad ledde skotten i perioden med 14–2.

Sedan gjorde hemmalaget även 5–1 i öppen kasse, men Färjestad leder fortfarande semifinalserien med 3–2 i matcher och har en matchboll kvar – på tisdag hemma i Karlstad.