Matchfakta 9/2

New Jersey–Anaheim 1–2 (0–2, 1–0, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-09

Första perioden: 0–1 (10.12) Ryan Carter 1 (Francois Beauchemin, Scott Niedermayer), 0–2 (17.53) Ryan Carter 2 (Corey Perry, Chris Kunitz).

Andra perioden: 1–2 (15.36) Jay Pandolfo 9 (Vitaly Vishnevski, David Clarkson).

Skott: 35–24 (8–9, 12–6, 15–9).

Utvisningar, New Jersey: 2 x 2 min. Anaheim: 5 x 2 min.

Publik: 15 332 (i Prudential Center).

Målvakter: New Jersey: Martin Brodeur 91,7%, istid 59.03 Anaheim: Jonas Hiller 97,1%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Johnny Oduya, b, New Jersey 0, 0, 2, 0, -1, 20.29

Matchen: Anaheim Ducks back Scott Niedermayer, 34, blev utbuad hela matchen när han återkom till New Jersey. Niedermayer spelade totalt 13 säsonger i Devils innan han 2005 skrev på för Ducks.

- Jag tar det faktiskt som en komplimang då dom inte ville att jag skulle flytta. Det var faktiskt en speciell kväll och jag hade svårt att sova innan matchen, sa Niedermayer till AP.

Om det var mest fokus på Niedermayer under matchen så fick rookien Ryan Carter, 24, mest uppmärksamhet efter matchen. Carter gjorde sina två första NHL-mål och blev stor matchhjälte. Ducks grundlade segern i den första perioden och bjöd sedan Devils på deras egen medicin med mycket defensivt spel. Det var dock nära att Carter blivit syndabock istället för matchhjälte då han med 43 sekunder kvar av den tredje perioden sköt pucken över sargen och blev utvisad.

- Jag svettades mer under de sekunderna i utvisningsbåset än vad jag gjorde under hela matchen, sa Carter.

Ducks saknade vänsterforwarden Travis Moen för tredje matchen i rad. Ducks coach Randy Carlyle sa att Moen har influensa och gått ner flera kilon i vikt.

Washington–Carolina 1–2 (0–2, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (3.56) Erik Cole 12 (Cory Stillman, Frantisek Kaberle), 0–2 (14.47) Andrew Ladd 6 (Sergei Samsonov, Rod Brind'Amour).

Tredje perioden: 1–2 (9.44) Alexander Semin 14 (-).

Skott: 34–23 (8–7, 13–9, 13–7).

Utvisningar, Washington: 5 x 2 min, 2 x 5 min. Carolina: 7 x 2 min, 2 x 5 min.

Publik: 18 204 (i Verizon Center).

Målvakter: Washington: Brent Johnson 91,3%, istid 59.11 Carolina: Cam Ward 97,1%, istid 60.00

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 0, 4, 0, -1, 23.30

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 1, 2, -1, 17.15

Matchen: Att påstå att det är jämnt i Eastern Conference är ingen överdrift och det kan faktiskt bli helt avgörande att vinna sin division då det laget automatiskt tar en av de tre översta placeringarna i Eastern Conference. Inför matchen i Verizon Center mellan Washington Capitals och Carolina Hurricanes låg Capitals på tredje plats i tabellen i och med att dom ledde Southeast Division. Efter matchen hade dom trillat ner till tionde plats och bytt plats med Hurricanes.

- Vi har inte spelat en sån här viktig match på länge, sa Capitals back Mike Green till AP.

Erik Cole och Andrew Ladd gjorde två viktiga mål i den första perioden och trots att Capitals offensivt låg på bra så kunde dom inte överlista Hurricanes målvakt Cam Ward, 23, förrän i mitten av den tredje perioden.

- Att vi inte gjorde något mål i power play, trots sju tillfällen, avgjorde matchen, sa Capitals coach Bruce Boudreau.

Hemmalagets back John Erskine lämnade matchen tidigt efter att ha visat upp influensasymptom.

Buffalo–Boston 2–3 (1–0, 1–0, 0–2, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (19.56) Jaroslav Spacek 9 (Brian Campbell, Jason Pominville) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (19.22) Thomas Vanek 16 (Derek Roy, Drew Stafford).

Tredje perioden: 2–1 (0.57) Zdeno Chara 8 (Per-Johan Axelsson,David Krejci), 2–2 (16.10) Marco Sturm 18 (Marc Savard).

Straff: 2–3 Phil Kessel.

Skott: 23–37 (8–10, 11–8, 1–17, 3–2).

Utvisningar, Buffalo: 5 x 2 min. Boston: 5 x 2 min.

Publik: 18 690 (i HSBC Arena).

Målvakter: Buffalo: Ryan Miller 94,6%, istid 64.48 Boston: Alexander Auld 91,3%, istid 64.55

Henrik Tallinder, b, Buffalo 0, 0, 0, 0, 0, 26.21

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 1, 3, 0, +1, 17.30

Matchen: Buffalo Sabres gjorde två, minst sagt, psykologiska mål hemma mot Boston Bruins, men bortalaget svarade för en magnifik tredjeperiod och kunde till slut stå som segrare efter straffar. Den tjeckiske backen Jaroslav Spacek, 33, gav Sabres ledningen med endast fyra sekunder kvar av den första perioden och historien med ett sent tungt mål upprepade sig i den andra perioden då österrikaren Thomas Vanek, 24, slog till med endast 38 sekunder kvar. De två målen kunde ha knäckt vilket lag som helst, men Bruins visade prov på god moral då dom tryckte tillbaka hemmalaget totalt i den tredje perioden. Målvakten Ryan Miller fick 20 jobbiga minuter då Bruins vann skottstatistiken med hela 17-1 och han orkade till slut inte stå emot. Marco Sturm slog in kvitteringen med mindre än fyra minuter kvar och matchen gick till ett straffavgörande där Alexander Auld räddade Henrik Tallinders straff innan Phil Kessel turligt avgjorde för Bruins.

- Jag försökte finta honom, men tappade pucken. Det är svårt att ha mer tur, sa matchhjälten till AP.

San Jose–Columbus 2–1 (1–0, 0–0, 0–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (2.34) Marcel Goc 3 (Jeremy Roenick, Jody Shelley).

Tredje perioden: 1–1 (7.13) Jason Chimera 11 (Michael Peca, Rostislav Klesla) spel fyra mot fyra.

Förlängningen: 2–1 (1.49) Joe Thornton 16 (Sandis Ozolinsh) spel fyra mot tre.

Skott: 22–32 (3–10, 2–16, 15–5, 2–1).

Utvisningar, San Jose: 5 x 2 min, 1 x 5 min. Columbus: 7 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 210 (i HP Pavilion).

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 96,9%, istid 61.49 Columbus: Fredrik Norrena 90,9%, istid 61.49

Inga svenskar på isen

Matchen: San Jose Sharks 32-årige målvakt Evgeni Nabokov var magnifik då han tog sin 30:e seger för säsongen. Nabokov räddade 31 skott och utan hans storspel hade nog gästande Columbus Blue Jackets avgjort matchen under de första två perioderna. I den andra perioden räddade han en straff från Blue Jackets storstjärna Rick Nash, men med 13 minuter kvar fick han kapitulera då Jason Chimera kvitterade i spel fyra mot fyra.

- Jag är med för att göra avgörande räddningar, sa den ödmjuke Nabokov till AP.

I förlängningen avgjorde hemmalaget efter en vunnen tekning i anfallszon. Som så många gånger förr var det Joe Thornton som var inblandad i matchavgörandet.