Matchfakta 5/2

New Jersey–Pittsburgh 4–3

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-05

(0–0, 1–2, 2–1, 1–0)

Andra perioden: 0–1 (2.26) Ryan Malone 15 (Evgeni Malkin, Darryl Sydor) spel fem mot fyra, 0–2 (11.50) Petr Sykora 17 (Evgeni Malkin, Sergei Gonchar), 1–2 (19.18) Jamie Langenbrunner 9 (Zach Parise, Patrik Elias) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (4.30) Jordan Staal 7 (Maxime Talbot, Kristopher Letang) spel fem mot fyra, 2–3 (9.37) Patrik Elias 16 (Zach Parise), 3–3 (11.21) David Clarkson 7 (Johnny Oduya, John Madden).

Förlängningen: 4–3 (0.37) Zach Parise 20 (Patrik Elias, Martin Brodeur) spel fyra mot fyra.

Skott: 25–34 (6–10, 8–14, 10–10, 1–0).

Utvisningar, New Jersey: 6 x 2 min, 1 x 5 min. Pittsburgh: 4 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 13 012 (i Prudential Center).

Målvakter:

New Jersey: Martin Brodeur 91,2%, istid 60.37

Pittsburgh: Ty Conklin 84,0%, istid 60.22

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Johnny Oduya, b, New Jersey 0, 1, 3, 2, +2, 21.30

Matchen: Det var en avslagen historia mellan New Jersey Devils och Pittsburgh Penguins som utspelade sig i Prudential Center. Matchen tände inte till förrän Patrik Elias reducerade till 2-3 i mitten av den tredje perioden. Fram till dess hade det största jublet från publiken kommit när ett grattismeddelande till de nykorade Super Bowl-mästarna New York Giants visades på jumbotronen. Mindre än två minuter efter Elias reducering kvitterade hemmalaget då David Clarkson slog in en retur efter att backen Johnny Oduya skjutit. Förlängningen var bara 37 sekunder gammal då Zach Parise, 23, petade in segermålet bakom Ty Conklin i bortamålet.

– Det är oacceptabelt att förlora en match på det här sättet, sa Penguins coach Michel Therrien till AP.

Devils fick tillbaka vänsterforwarden Jay Pandolfo, 33, som missat 28 matcher på grund av skada.

Colorado–Phoenix 3–4

(1–1, 1–1, 1–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 (17.48) T.J. Hensick 4 (Tyler Arnason, John-Michael Liles) spel fem mot fyra, 1–1 (19.01) Peter Mueller 16 (Ed Jovanovski, Shane Doan) spel fem mot tre.

Andra perioden: 1–2 (5.04) Daniel Winnik 6 (Matt Murley, Niko Kapanen), 2–2 (14.49) Ian Laperriere 4 (Brad Richardson).

Tredje perioden: 3–2 (9.52) T.J. Hensick 5 (-) spel fem mot fyra, 3–3 (16.49) Radim Vrbata 23 (Steven Reinprecht).

Förlängningen: 3–4 (3.23) Radim Vrbata 24 (Shane Doan, Zbynek Michalek) spel fyra mot fyra.

Skott: 36–33 (12–17, 11–9, 11–6, 2–1).

Utvisningar, Colorado: 4 x 2 min. Phoenix: 4 x 2 min.

Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 0, 0, 2, 2, +1, 13.20

Matchen: Mikael Tellqvist räddade 33 skott och var – tillsammans med tjecken Radim Vrbata – den store matchhjälten då hans Phoenix Coyotes besegrade Colorado Avalanche på bortaplan. Avalanche är ett av NHL:s bästa hemmalag denna säsong och var på väg mot en ny seger efter att T.J. Hensick med sitt andra mål för kvällen gjort 3-2 i mitten av den tredje perioden, men gästerna – med Vrbata i spetsen – vände på steken. Efter en tekning i slutminuterna passade centern Steven Reinprecht pucken till Vrbata som satte kvitteringen bakom Peter Budaj. Budaj såg inte passningen alls och var chanslös på skottet. I förlängningen avgjorde bortalaget med 1.37 kvar. NHL:s Gary Bettman var på plats i Pepsi Center och han meddelade att Denver var ett mycket tänkbart alternativ om ligan eventuellt beslutar om en ny utomhusmatch i framtiden.

Edmonton–Calgary 5–0

(2–0, 1–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (6.24) Fernando Pisani 4 (Andrew Cogliano), 2–0 (19.25) Dustin Penner 16 (Geoff Sanderson, Tom Gilbert).

Andra perioden: 3–0 (5.20) Ales Hemsky 14 (Sam Gagner, Jarret Stoll) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–0 (11.31) Steve Staios 6 (Ethan Moreau, Denis Grebeshkov) spel fem mot fyra, 5–0 (12.46) Sam Gagner 5 (Jarret Stoll, Ales Hemsky) spel fem mot fyra.

Skott: 28–24 (8–7, 12–8, 8–9).

Utvisningar, Edmonton: 7 x 2 min, 4 x 5 min. Calgary: 7 x 2 min, 5 x 5 min, 2 x 10 min.

Publik: 16 839 (i Rexall Place).

Målvakter:

Edmonton: Mathieu Garon 100%, istid 59.57

Calgary: Curtis Joseph 82,1%, istid 60.00

Kristian Huselius, f, Calgary 0, 0, 1, 2, 0, 22.39

Matchen: Målvakten Curtis Joseph gjorde sin första start efter att Calgary Flames förra månaden skrev kontrakt med den 40-årige veteranen. ”Cujo” är en av de mest meriterade målvakterna genom tiderna och ligger på femte plats genom tiderna när det gäller flest vinster i NHL. Han har hittills noterats för 446 vinster och jagar närmast Terry Sawchuk som har 447. Patrick Roy, Martin Brodeur och Ed Belfour är de tre målvakterna med flest segrar under grundserien. I Rexall Place var det dock inte nära att Flames hade vunnit då hemmalaget direkt kopplade ett stabilt grepp om matchen och när Ales Hemsky slog in 3-0 kändes matchen över. Det var irriterat mellan lagen under större delen av matchen och efter 7.02 av den tredje perioden brakade det lös på riktigt då Flames forward Eric Godard knuffade in hemmamålvakten Mathieu Garon i ena stolpen. Rookien Curtis Glencross, 25, debuterade för Oilers efter att i fredags blivit tradad från Columbus Blue Jackets i utbyte mot Dick Tärnström.