Hattrick av talangen i finalkrossen

Gjorde drömmål: ”Snyggaste i turneringen”

Publicerad 2018-11-04

Göteborg är vinnare av TV-pucken.

Detta efter att ha besegrat Västerbotten i finalen med hela 5-0. Ludwig Persson stod för ett hattrick i krossen.

– Det här kommer jag minnas resten av livet, säger han till SVT.

Det är ingen överdrift att kalla Göteborg för värdiga vinnare av TV-pucken 2018.

På sina fem matcher fram till finalen hade laget gjort hela 33 mål framåt.

Gårdagens semifinal mot Stockholm Nord blev en jämn historia då man vann med 2-1. Men i finalen mot Västerbotten svarade Göteborg för ytterligare en målexplosion.

Innan den första perioden var över hade laget ryckt åt sig en betryggande 5-0-ledning. Mycket tack vare forwarden Ludwig Persson som svarade för ett äkta hattrick, där det tredje målet var en riktig läckerbit.

”Kommer minnas det resten av livet”

Efter att ha fått pucken i mittzon stod han för en vacker soloprestation då han dribblade sig igenom i stort sett hela Västerbottens lag innan han hittade nätet.

– Okej, det var snyggt, nog det snyggaste i turneringen. Klart man är nöjd när man gjort hattrick i TV-puckfinalen, det här kommer jag att minnas resten av livet, sade han till SVT efter målet.

Den andra perioden slutade mållöst och målvakten Viggo Andrén höll därmed nollan när Göteborg tog sin tredje titel.

– Obeskrivlig känsla att hålla nollan i TV-pucksfinalen. Det var avgörande att vi gjorde första målet, vi stärktes och de föll ihop. Sen stängde vi matchen, säger han till SVT.

Göteborg har tidigare vunnit turneringen 2001 och 2006.

Stockholm Nord vann matchen om tredjepris mot Örebro län med 6–0. Backen Simon Forsmark i Örebro fick det prestigefulla priset som TV-puckens mest värdefulla spelare.