Publicerad 2014-10-11

Hade chans på femte raka – då kom raset

Fyra raka segrar och toppform.
Då kom en rejäl stjärnsmäll mot HV71.
– Vi är alldeles för tama och "softa", säger Brynäs tränare Tommy Jonsson efter 5-0-förlusten.

Brynäs IF

1-0, 2-0 och 3-0. HV71 hade stor lekstuga mot ett tamt Brynäs i den första perioden. Calle Ridderwall och Björn Melin stod för målen.

– De var charmant bra i första perioden, säger Arto Blomsten, expert på Cmore.

Chans på femte raka

Bortalaget spelade upp sig något efter pausen, men lyckades inte forcera in pucken bakom en storspelande Gustaf Wesslau. I stället kunde Anton Bengtsson och Andreas Jämtin utöka ledningen ytterligare.

– Vi är alldeles för tama och för "softa". HV får en alldeles för enkel resa, säger bortatränaren Tommy Jonsson.

Brynäs hade chans till sin femte raka seger, men såg ut att lida av det täta matchandet.

"Oerhört besviken"

Tommy Jonsson:

– Jag är oerhört besviken på hur vi tar oss an den här matchen. Vi gör ett försök i andra perioden och rycker upp oss, men det håller inte.

I stället tar HV71 klubbens femte raka hemmaseger.