Straffade Luleå – tog fjärde raka

Publicerad 2012-12-04

Vändningen: ”Tidigare spelade vi en och en”

Fabian Brunnström blev matchhjälte med ett avgörande straffmål mot Luleå på tisdagskvällen.

Det gav Göteborgslaget dess fjärde seger i rad.

– Vi spelar som en enhet tillsammans nu, och hockey är en lagsport, sade 27-åringen efteråt.

– Tidigare spelade vi en och en, det är förklaringen till segrarna, sade han.

Trots förlusten gick Luleå upp i serieledning efter tisdagskvällens elitserieomgång.

– Det betyder inte så mycket. Det är bittert att förlora på straffar, det är det som känns nu, sade Thomas "Bulan" Berglund, tränare i Luleå efteråt.

Luleå förlorade på straffar även i lördags, mot Timrå.

Duell mellan Pyörälä och Brunnström

Fabian Brunnström är nu uppe i sju mål under säsongen, bäst i Frölunda.

– Jag önskar det vore fler, men det kanske kommer längre fram, säger han.

Skåningen från Jonstorp kom till Frölunda den här säsongen från AHL-laget Grand Rapids Griffin för att ersätta Mika Pyörälä som lämnade Göteborgslaget för spel i KHL.

Finländaren sparkades från sitt under hösten lag och anslöt till Luleå i november.

Under straffläggningen blev det duell mellan Pyörälä och Brunnström.

Inget av lagen hade gjort något straffmål när Fabian Brunnström klev in på isen i den femte straffomgången.

Skåningen sköt stenhårt och gjorde mål bakom Johan Gustafsson i Luleåkassen.

Luleå svarade med Mika Pyörälä, som kvitterade.

När sjätte straffomgången inleddes skickade Frölunda ut Fabian Brunnström igen - som än en gång sköt i mål.

Luleå satsade på en repris, och Pyörälä fick förtroendet ytterligare en gång - men missade målet.

– Jag har väl lyckats med en del straffar under mina dagar, men det är inte så vanligt att två gått i mål, sade Fabian Brunnström.

Hudacek storspelade

Inledningen av matchen saknade intensitet, men kvaliteten steg längre fram.

Ställningen var 1–1 när tredje perioden inleddes och 2–2 när den var slut. Förlängningsperioden blev het och underhållande med vassa chanser åt båda hållen, men mållös tack vare utmärkta målvakter.

Julius Hudacek i Frölundakassen storspelade och var ytterst stabil. Johan Gustafsson i Luleås mål stod för de spektakuläraste räddningarna.

Hans insats när Dick Axelsson sköt stenhårt från tekningscirkeln i slutet av andra perioden var formidabel med en sidledsförflyttning som bara den var värd biljettpengen.