En smärre bragd på Hovet – och Mora lever.

Christian Engstrand matades med 48 (!) skott, men fixade ändå bortaseger mot Djurgården.

– Det var svettigt, säger målvakten efter straffvinsten med 3–2.

När Mora behövde det som mest var gudarna vid nästjumbons sida.

Djurgården parkerade i anfallszonen, framför allt i mellanperioden, och Mora kunde tacka högre makter för att det ”bara” stod 2–1 till hemmalaget efter två perioder.

– I andra perioden kom vi inte upp i närheten av vårt spel. De ägde oss totalt, det var en överkörning.

Och i den tredje perioden fortsatte Djurgårdens dominans.

Kalldusch

Men pucken ville inte in och i stället behövde bara Mora en chans för att sätta 2–2-målet.

Knappt 13 minuter in perioden studsade pucken och David Kase slog till den, rakt i nät.

En riktig kalldusch för de drygt

7 000 på läktarna.

Men för Mora betydde det otroligt viktiga poäng i kampen vid kvalstrecket.

Räddade allt

Nästjumbon vann sedan straffläggningen sedan Engstrand tagit alla Djurgårdstraffar – och dessutom räddat flera heta hemmalägen i förlängningsspelet – totalt 48 (!) hemmaskott.

– Vi krigade och täckte ganska många skott också, så de måste ha skjutit extremt mycket.

Eftersom Örebro också vann är Mora dock kvar under strecket, tre poäng bakom.

Men nu har Dala-laget två raka hemmamatcher, bland andra just Örebro på torsdag.

– Det blir en holmgång. Vi måste vinna alla matcher som är kvar nu.

Är ni bättre än Örebro?

– Ja, det tror jag. Det känns så.

När Mora-tränaren Johan Rosén satte sig på presskonferensen hade han inte hunnit titta på övriga resultat.

Därför kom Örebros skrällseger mot Färjestad som en nyhet för honom.

– Det gör ju läget lite tuffare och därför var vår seger här livsviktig, säger han.