Möller matchhjälte – i tiondelsdrama

Publicerad 2019-01-26

Örebro såg ut att säkra tre viktiga poäng i bottenstriden.

Men Oscar Möller ville annat.

Skellefteåforwarden kvitterade med tre tiondelar (!) kvar och avgjorde sedan i förlängning.

Skellefteå AIK tog sin femte raka seger mot Örebro i kväll efter att ha vunnit med 3–2 efter förlängning.

Detta efter att Oscar Möller frälst hemmalaget med en kvittering i slutsekunden. Efter videogranskning kunde domarna konstatera att pucken passerade mållinjen med endast tre tiondelar kvar av matchen.

Målet kom i powerplay efter att Jere Sallinen dragit på sig ett matchstraff i slutet av tredje perioden.

Avgjorde i förlängningen

Skellefteå kunde därmed fortsätta spela i numerärt överläge i förlängningen.

Då klev Oscar Möller fram återigen. Med ett direktskott från vänstra tekningscirkeln sköt han hem bonuspoängen till SAIK som därmed är seriens formstarkaste lag.

– Jag tittade upp efter att jag hade skjutit och det var på det berömda... Kul att vi lyckas vända på steken sen, säger Oscar Möller i C More.

– Vi gör en taktiskt bra prestation och är värda tre poäng i den här matchen, säger Örebros tränare Niklas Eriksson i C More.

Storstjärnan utgick

Desto tråkigare för västerbottningarna är att Joakim Lindström tvingades linka av redan i den första perioden. En säkerhetsåtgärd, enligt tränaren Tommy Samuelsson.

– Det är nog ingen större fara, men vi tar av honom för att det inte ska bli för långvarigt, säger han i C More.

Skellefteå avancerar till sjunde plats i tabellen samtidigt som Örebro klättrar förbi Mora upp till tolfte plats tack vare kvällens poäng.