Jönsson fixade första poängen – nollade Mora

Publicerad 2017-09-23

Han spelade inte mot Frölunda senast.

Men när KHK vänt hem för hemmamöte mot Mora var Johannes Jönsson tillbaka i kassen – och tog allt i 3–0-segern.

Därmed har Karlskrona tagit sina första poäng denna SHL-säsong.

Skellefteå och Frölunda är såklart inga lätta motstånd att inleda säsongen mot. Men likväl var det ett aningen pressat Karlskrona som tog emot Mora på lördagen.

Det märktes också i inledningen av matchen. Puckar spreds och klubbor hölls krampaktigt – och det i båda lag.

– Vi kommer ut ganska bra i början, men blir stressade i onödan. När de får lite tryck blir det hönsgård hos oss, sade Mattias Guter till C More efter första perioden, som slutade mållös.

Komarek med första målet

Konstantin Komarek har värvats från Malmö till KHK för att producera. Ikväll kom österrikarens första mål - och det kom lite som en chock. Bara 26 sekunder in i mittakten var han framme på en styrning. Domarna valde att ringa på målet men godkände det sedan snabbt.

Mora tog så småningom över ju längre perioden gick, och en kvittering låg i luften. Men så drog Jacob Lagace på sig en utvisning för boarding... Efter en rörig situation – då bland annat nämnde Komarek var på pucken – hittade den fram till Joachim Rohdin som prickade in 2–0, knappt tre minuter innan paus.

I tredje var Mora aldrig riktigt nära. Johannes Jönsson räddade samtliga 29 skott som Mora adresserade åt honom, och Marcus Paulsson kunde sätta 3–0-mål i öppen kasse. Efter matchen mötte Jönsson media med ett stort leende på läpparna.

– Det är ju självklart jätteskönt. Vi har sagt att vi ska kämpa och jobba hårdare än motståndarna. Tidigare matcher har vi blandat och gett, sade Jönsson till C More.

Lockade med kroppkaka och efterfest

Målvakten menar också att han inte har något emot att få jobba i kassen.

– Jag brukar säga till mig själv innan match att “jag vill att de ska komma”, då brukar jag få en bra känsla, haha.

För Mora innebär förlusten första poänglösa matchen sedan återkomsten till högstaligan.

– Vi är ruggit besvikna. Det fattas lite idag, konstaterar Moras backveteran Tomas Skogs.

Inför match hade KHK lockat med grillkorv, Blekingekroppkakor och efterfest i samband med kvällens match. Ändå var det bara 3359 personer som såg segern – 600 färre än i premiären mot Skellefteå.