Klart i natt: Drömmöte för Juniorkronorna

Sverige möter hemmanationen i semifinalen av junior-VM

Publicerad 2017-01-03

MONTREAL. Då var det klart. Det blir en drömsemifinal mellan Sverige och Kanada.

Men hemmanationen var illa ute mot Tjeckien i natt.

– Spelar vi som i andra och tredje perioden vinner vi mot Sverige, säger lagkaptenen Dylan Strome.

Kanada var storfavorit inför kvartsfinalen mot Tjeckien. Nu blev det en betydligt tuffare resa än vad de flesta hade trott. Till slut blev det 5–3, i en match som svängde fram och tillbaka.

Först i den tredje perioden kunde Kanada gå ifrån med en tvåmålsledning och hade sedan full kontroll i slutminuterna.

Nu väntar alltså semifinal mot Sverige. En match som kan bli något utöver det vanliga. Nedsläpp är klockan 01.40 svensk tid natten mot torsdag.

Dylan Strome ser fram mot mötet.

– Sverige har ett riktigt bra lag och vi måste spela bra i 60 minuter om vi ska vinna.

Vad vet du om det svenska laget?

– Vi har inte sett så mycket av Sverige. Vi ska titta på video och göra oss klara för att möta Sverige på onsdag. De har ett bra lag med fyra kedjor som kan göra mål och ett riktigt bra power play.

Dylan Strome hoppas Kanada kan dra nytta av att de har hemmapubliken i ryggen:

– Det kommer blir högljutt och förhoppningsvis fullt. De hjälpte oss under hela matchen mot Tjeckien och jag hoppas på något liknande mot Sverige.

Publiken buade

Kanada kom inte alls ut och kunde ta tag i händelserna. Visserligen klart skottövertag i den första perioden, men spelmässigt hängde Tjeckien med.

Och man fick det första målet.

David Kase kunde slå in pucken efter 16.49 sedan den turligt studsat på domaren och gett den tjeckiske forwarden öppet mål.

Och efter den första perioden hördes spridda busvisslingar från publiken i en långt ifrån fullsatt Bell Centre.

Det var ett helt annat Kanada som kom ut till mittperioden. På knappt fyra minuter vände man 0–1 till 2–1.

Först födelsedagsbarnet Blake Speers och sedan prickssköt Mitchel Stephens ledningsmålet.

Kanada låg också på för ett tredje mål, men i stället kontrade Tjeckien in kvitteringen.

Rena målkavalkaden

Men Thomas Chabot gav Kanada ledningen igen med 6.28 kvar av den andra perioden. Inledningen av tredje perioden blev rena målkavalkaden. Julien Gauthier tryckte först in 4–2 från nära håll, då såg det mörkt ut för tjeckerna. Men Simon Stransky reducerade efter 5.54. Bara 43 sekunder senare gjorde Gauthier 5–3.