Publicerad:
Uppdaterad:

Henke: ”Det blir jobbigt mentalt”

Talar ut om situationen: ”Inget varar för evigt”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Henrik Lundqvists framtid är oviss.

Nu talar han ut om situationen i New York Rangers.

– Det jag gick igenom i vintras var ganska tufft om jag ska vara ärlig, säger han i SVT.

Efter 15 säsonger i NHL varav majoriteten av dem som ohotad kung i New York Rangers har Henke Lundqvists position i klubben plötsligt förändras radikalt.

Två unga ryssar – Alexandar Georgiev, 24, och Igor Sjestjorkin, 24 – har klivit in och tagit över makten varpå Lundqvist förvandlats till inte bara andra- utan tredjefiol.

Henrik Lundqvist.
Foto: TT
Henrik Lundqvist.

En känslig situation eftersom svensken alltjämt klassas som klubbens stora ikon samt har en maffig årslön (8,5 miljoner dollar) även nästkommande säsong.

– Inget varar för evigt så klart. Sen har man en målbild och dröm men så får man anpassa sig till omgivningen och verkligheten, säger han i SVT:s program ”Luuk & Hallberg”.

”Jobbigt mentalt”

38-åringen har länge haft smeknamnet ”Kungen av New York”, men nu sitter kungakronan onekligen på sniskan.

– Det jag gick igenom i vintras var ganska tufft om jag ska vara ärlig. Jag har haft en viss roll och en position i laget i nästan 15 och även under de åren jag spelat i Sverige, nu ändrades det ganska kraftigt. Så det är klart jag funderade väldigt mycket, dagligen, nästan varje timme i flera månader och det blir ganska jobbigt mentalt tycker jag, säger Henke.

”Blir sin egen fiende”

Förre New York Rangers-spelaren Mats Zuccarello har kritiserat klubbens behandling av Lundqvist. Kritik har även kommit från svenske stjärnan Mika Zibanejad, som alltjämt spelar i laget.

Själv säger målvakten att han ännu inte fattat något beslut om sin framtid.

– Jag har försökt leva i nuet och fokuserat på familjen och samla tankarna. Ibland blir man sin egen fiende över hur mycket man funderar på saker och ting, säger Lundqvist.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: