NHL

Är en seger från Stanley Cup-final

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Om ett par dygn kan Victor Hedman vara klar för sin andra Stanley Cup-final.

Tampa Bay Lightning vann söndagens matiné mot New York Islanders och har därmed 3-1-ledning i konferensfinalserien.

– Vi förtjänade segern idag, men de har knappast någon tanke på att checka ut och lär spela sin allra bästa hockey i nästa match, säger ”Vigge” till Sportbladet efter 4-1-segern.

Det börjar se ut som att konferensfinal-rundan i Stanley Cup-slutspelet kan bli en kortfattad historia.

Redan i lördags kväll skaffade sig Dallas matchboll i sin serie mot Vegas och och under söndagen var det alltså Tampas tur att tvinga ner New York Islanders i brygga på samma sätt.

Tre mål på 27 sekunder

De lyckades till sist vinna den fjärde duell som började med att praktiskt taget ingenting hände på 30 minuter. Sedan sa det bara pang. Inom loppet av 27 sekunder i mitten av andra perioden ringde klockan tre gånger. Brock Nelson prickade in 1-0 för Islanders med ett enastående skott, men hann inte mer än sluta jubla förrän både Blake Coleman och Blake Coleman hade svarat.

– Jag tycker ändå vi startade bra och vi hade rejält övertag i skott på mål när de gjorde sitt första mål, säger Victor Hedman på telefon från Edmonton.

– Och det var otroligt starkt att svara på det sättet i det läget.

Brayden Point satte 3–1-målet.

Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN

”Kommer inte höra mig klaga”

Därefter tog Lightning över tillställningen, skaffade sig 3-1-ledning i början av tredje genom Brayden Point och så kunde Pat Maroon sätta fyran i tom kasse på slutet.

– Det betydde såklart väldigt mycket att vi fick tillbaka Brayden, men jag tycker att vi överhuvudtaget var bättre laget sett över 60 minuter och därför förtjänade att vinna. 

”Vigge” stod inte för några nya poäng, men spelade drygt 29 minuter och bidrog således på andra sätt.

– Inte mig emot, hehe. Jag fastnade på isen något byte så det blev kanske lite mer än planerat, men ingen kommer höra mig klaga över att jag får mycket istid

Nästa möte avgörs natten till onsdag. Då kan Tampa alltså avgöra hela serien – och Victor bli klar för sin andra Stanley Cup-final.

– Den fjärde matchen i en serie är alltid svårast vinna. Islanders har knappast någon tanke på att checka ut och lär spela sin allra bästa hockey i nästa match, konstaterar han.

– Men samtidigt är det otroligt inspirerande att spela när så mycket står på spel. Vi kommer vara laddade.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Han tokdominerar just nu”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Tampa Bay Lightning

New York Islanders

Ishockey