Anaheims makalösa vändning i Stanley Cup

NEW YORK. Corey Perry blev tidlös  Stanley Cup-hjälte i morse.

Han avgjorde slutspelets hittills mest galna drama i andra övertidsperiodend i ett orgiastiskt Honda Center.

Anaheim har nu slagläge och kan döda den fantastiska serien i nästa match.

– Det var helt sjukt. Helt sjukt, jag har aldrig varit med om något liknande, säger Anaheim-svensken Rickard Rakell till Expressen.

Det har spelats många dramatiska och galna matcher i årets Stanley Cup-slutspel – men ingen som liknade den i Honda Center i Anaheim i morse.

När tre och en halv minut återstod av ordinarie matchtid hade Edmonton, helt skrällartat, ledningen med 3-0.

Men när slutsignalen gick stod det 3-3.

Monstruöse Ryan Getzlaf reducerade efter 16.44, Cam Fowler satte 2-3 en halv minut senare och jodå – i kaoset när femton sekunder återstod fick svenske Rickard Rakell fira sin 24-årsdag genom att pricka in kvitteringen.

– Allt gick in på slutet. Det var bara att skicka in pucken på mål. Kvitteringen jag fick till var ju en fjösare, säger Rakell.

Gästerna försökte få målet bortdömt eftersom Ryan Kesler i princip låg i målgården och höll i keepern Cam Talbot, men förgäves.

Leder matchserien

Sedan följde en lång nattmangling till sudden death- thriller som knappt låter sig beskrivas. Båda lagen satsade vettlöst i ständiga attacker och den ena galna målchansen avlöste den andra.

Till slut, 06.57 in i andra övertidsperioden, lyckades veteranen Corey Perry – som haft en så tung säsong – trycka in den avgörande pucken.

– Allt var så galet, jag vet inte riktigt vad jag gjorde vid målet. Och under förlängningen tog jag syrgas i båset mellan bytena, så det var en speciell match, säger Rickard Rakell som fick en assistpoäng vid målet.

Med den osannolika segern har Anaheim ledningen med 3-2 i serien och kan avgöra i Edmonton natten till måndag.