Vegas fortfarande obesegrade i NHL

Publicerad 2017-10-08

NEW YORK. James Neal börjar se ut som det bästa som hänt Las Vegas sedan Elvis.

Han blev matchhjälte i natt igen, på övertid dessutom – och det betyder att det nya NHL-laget fortfarande inte vet hur det känns att förlora.

– Vi har ”det” just nu, säger coachen Gerard Gallant efter 2-1 segern mot Arizona.

Det var ju förre Nashville-snipern James Neal som med båda målen fixade den första historiska segern åt Vegas Golden Knights i 2-1-viktorian borta mot Dallas igår.

Och han slog alltså till i natt igen.

Först såg Nate Schmidt – tidigare i Washington – dryga två minuter före slutsignalen till att kvittera den 1-0-ledning Arizona hade hållit sedan början av första  perioden – och 03.46 in i övertidsperioden avgjorde Neal med  ett rappt skott från nära håll.

Det betyder att Vegas, helt skrällartat, fortfarande är obesegrade..

– Vi har ”det” just nu, säger Gerard Gallant till klubbens hemsida.

– Vi jobbar hårt och har självförtroende och ger inte upp fast vi hamnar i underlägen. Jag tycker vi förtjänade den här segern.

Natten till onsdag begår Golden Knights hemmapremiär i T-Mobile Arena – mitt på Strippen.

Straffseger för Carolina

Victor Rask såg ut att bli Carolinas stora premiärhjälte när han med en riktig pärla en och en halv minut före slutsignalen prickade in 4-3 på Minnesotas Devan Dubnyk.

Men icke.

0.2 sekunder innan slutsignalen plöjde Mikko Koivu in kvitteringen.

Till slut vann dock Hurricanes på straffar.

Även Joakim Nordström gjorde ett mål, medan Elias Lindholm bidrog med två assist – och Rask och Marcus Kruger varsin.

Båda Dallas-svenskarna, John Klingberg och Mattias Janmark, passade på att göra säsongens första mål i nattens bortamöte med St. Louis.

Men förgäves.

Blues vann med 4-2 och såg till att förre coachen Ken Hitchcock fick lämna Scottrade Center utan poäng.

Carl Gunnarsson, som öppnar årets serie i finfin form, stod för 1-0-målet på en retur ur dålig vinkel.

Backlunds första

Mikael Backlund gjorde även han sitt första mål för säsongen när Calgary medelst en 6-3-seger mot Winnipeg tog snabb revansch för premiärsmällen mot Connor McDavid och Edmonton.

McDavid poänglös

Och apropå Connor McDavid:

Det blir inte räkmacka varje kväll.

Han noterades inte för några poäng alls i nattens bortamatch mot Vancouver – och Oilers förlorade faktiskt med 3-2.

Jakob Markström stod för en förträfflig insats i kassen och stoppade 33 skott – och bidrog dessutom med en assist.

Såna gjorde även Loui Eriksson och Alex Edler avtryck med i protokollet.

Inte helt oväntat fick Nashville betala för Pittsburghs 1-10-flopp mot Chicago under nattens finalretur i PPG Paints Arena.

Regerande mästarna klappade till Filip Forsberg & co med 4-0.

Carl Hagelin svarade för en assist.

Ny islossning för Chicago

Chicago dundrar på så det dånar om det så här i säsongsöppningen.

I natt kom Columbus, som vann så övertygande mot New York Islanders igår, till United Center och de var i det närmaste chanslösa.

Blackhawks vann med 5-1, efter mål av bland andra Blue Jackets förre hjälte Brandon Saad.

Gustav Forsling spelade fram till en Patrick Kane-balja  – och Gabriel Carlsson hade assist på Sonny Milanos tröstmål.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se