Malmös jubileumsfest kraschades

Publicerad 2022-02-26

Stora delar av publiken hade gått hem, tränaren gjort intervju och bortalaget segerjublat.

Då uppstod kaosscener och jubileumsmatchen fick återupptas.

Men till slut kunde Oskarshamn besegra Malmö.

– Jättedåligt, jätteonödigt, säger Malmötränaren Tomas Kollar i C More efter 3–4-förlusten.

Nej, det blev inte som Malmö hoppades.

Trots en blytung seger i ödesmatchen mot Djurgården på Hovet senast, och 50-årskalas med rödgula jubileumströjor i dag, fick inte Malmöpubliken fira som det var tänkt.

Redan åtta minuter in i matchen spräckte Oskarshamns tjeckiske OS-spelare Tomas Zohorna målnollan.

Smålänningarna ökade på i början av mellanperioden, men målet blev omdiskuterat.

Kraftiga protester

Mikkel Öby-Olsen prickade in pucken mellan benen på Daniel Marmenlind efter snabb spelvändning, vilken dock möjliggjordes av att hemmaforwarden Kalle Östman fällts i anfallszonen.

Malmö protesterade kraftigt, men det gav ingen effekt, och i stället gjorde Oskarshamn 3–0 innan andra pausvilan.

Hemmalaget reducerade tre (!) gånger i tredje perioden, och skapade rejäl nerv i matchen och dramatiska slutminuter.

Förvirrat på slutsignal

Men Malmö kom inte närmare och förlorade – efter stor förvirring på slutsignal.

Publiken hade gått hem, Malmötränaren Tomas Kollar gjort intervju, men spelarna dröjde kvar på isen samtidigt som domarna videogranskade.

Det visade sig att domarna skulle ha blåst av spelet en sekund innan slutsignalen ljöd och matchen fick återupptas i en sekund innan Oskarshamn kunde fira på nytt.

– Vi är inte ödmjuka, vi förtjänade inte att vinna. Jättedåligt, jätteonödigt, säger Kollar i C More.