Vändningen: Bröt kontraktet – förlänger nu

Publicerad:

HOCKEY

Mitt under säsongen bröt Brynäs kontraktet med Nicklas Danielsson.

Nu har Gävleklubben förlängt kontrakt med den 35-årige forwarden.

— Jag har gått ner i lön men det gör å andra sidan att det finns mer pengar i budgeten för att värva hit bra spelare. Får vi ihop ett bra lag på isen ökar våra chanser att vinna, och det är vad jag vill göra, säger han.

Brynäs valde att använda en option för att bryta kontraktet med Nicklas Danielsson.

Nu har klubben i stället skrivit ett tvåårskontrakt med den rutinerade högerskjutande målskytten och ledaren.

Det är en säsong längre än det ursprungliga kontraktet.

– Det krävs resurser för att ha ett bra lag och det här är ett av sätten jag kan bidra på för att hjälpa Brynäs med det. Nu känns det jäkligt skönt att allt är klart och väldigt roligt att få fortsätta den här resan, min målsättning har hela tiden varit att få vara kvar i Brynäs, säger Nicklas Danielsson.

— Han har visat en stor vilja i förhandlingarna kring att fortsätta spela för Brynäs och att klubben ska ställa ett slagkraftigt lag på isen under de två åren som kontraktet gäller. Det gör han genom att spela på ett avtal med lägre ersättning än det sista optionsåret på kontraktet som vi valde att bryta i vintras, all heder till honom för det och för den dialog vi haft, säger Michael Sundlöv i sportledningen.

Fyra nyförvärv

Efter jul kom Nicklas Danielsson i gång med poängproduktionen när han fick bilda förstakedja tillsammans med centern Greg Scott och forwarden Anton Rödin.

Brynäs har gjort klart med Peter Andersson som ny huvudcoach inför nästa säsong och har skrivit kontrakt med fyra nya spelare: Adam Pettersson, forward, Skellefteå, Tom Hedman, back, Modo, Viktor Andrén, målvakt, Modo, Kristofer Berglund, back, Dinamo Riga.

— Jag har varit här i två säsonger nu och båda har varit ganska röriga med tränarbyten och dåliga tabellplaceringar. Vi har behövt kolla neråt i tabellen i stället för uppåt vilket gör att många matcher spelas under hög press och då är det lätt att det låser sig – där vill vi verkligen inte vara igen, det vill vi bara inte, säger Nicklas Danielsson.

2013 var Nicklas Danielsson med och vann VM-guld med Tre Kronor i Globen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!