Tveksamt mål tände HV

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-12

Reducerade mot Timrå efter 3–1-seger

Timrå gjorde 1–1 på ett tveksamt mål.

Det tände HV som vann måstematchen och reducerade till 2–3 i matcher efter 3–1 på hemmaplan.

Timrå var laget som ingen ville möte, och hittills har de varit en mardröm för HV71.

Med 3–1 i matcher hade Timrå chansen att ta sig till semifinal, men HV var det bättre laget och tog också ledningen redan efter fem minuter genom David Ullström. En hyfsad återkomst efter sina skadebekymmer.

– Ja, det känns klockrent. Målchansen dök bara upp, säger han till PPV.

Målet kom direkt efter en tekning där David Petrasek drog iväg ett skott som tog på flera spelare innan pucken hamnade hos Ullström.

Men det var målen i den andra perioden som det pratades mest om.

Först gjorde Timrå 1–1 efter en kvart när Petr Tenkrat plockade upp en retur, rundade Stefan Liv och satte pucken i öppet mål. HV-spelarna protesterade villt och anledningen var att Tom Wandell stod inne i målgården när Tenkrat satte pucken i mål.

– Målet var inte regelrätt, säger Mattias Tedenby till PPV. Men det tände oss bara.

Och en och en halv minut senare skipades rättvisa när även HV gjorde mål med en spelare i målgården.

– Ja, det jämnade väl ut sig där, säger Tedenby.

I den tredje perioden var HV klart bättre och efter Jukka Voutilainens 3–0-mål kunde de utan några större problem hålla undan.

Men trots förlusten har Timrå fortfarande chansen att avgöra på hemmaplan på lördag.

– Vi kommer att spela med et jävla fart då, säger Anton Axelsson.

HV:s tränare Kenta Johansson:

– I dag hade vi marginalerna på vår sida, och det var på tiden.