Boork fick inleda comebacken i Brynäs med knapp seger

Seger, visst – men den satt hårt åt.

Brynäs pressades av Västerås och kom undan med en 4–2-seger.

Läkerol Arena var kyligare än vanligt på grund av en trasig kylmaskin. Men Brynäs verkade till en början hetare än under hela säsongen i elitserien.

Gävlelaget, som numera leds av nygamle tränaren Leif Boork och nye assistenten Niklas Czarnecki, fick precis den start man ville ha inför 5 360 åskådare och efter halva matchen stod det 4–0.

Mads Hansen petade in ledningsmålet och Nicholas Angell direktsköt in 2–0 bakom en passiv Jens Holmström.

– Det är viktigt att få förstaperioden. Vi har inte spelat match på nästan två veckor så det var viktigt att få greppet, sa tränaren Leif Boork till TV4 Sport inför andra perioden.

Västerås pressade på slutet

Ett reduceringsmål från Västerås hade kunnat blåst liv i matchen. Men i stället ökade Peter Nolander på till 3–0 bara 5,17 in på andra perioden med ett fladdrigt backhandsskott som letade sig in bakom en skymd Jens Holmström. Och efter drygt halva matchen utökade skarpskytten Pavel Brendl till 4–0.

I det läget såg matchen avgjord ut. Men i sista perioden började Västerås sakta, men säkert att arbeta sig tillbaka samtidigt som Brynäs blev passivt. Sebastian Meijer petade in reduceringen på pass från Stefan ”Loppan” Hellkvist. Och bara två och en halv minut senare satte Mikael Backlund 4–2, återigen på passning från Hellkvist.

Brynäs började se ängsligt ut och Västerås saknade inte lägen att reducera ytterligare.

Men Boorks manskap kunde reda ut stormen på slutet och vann med 4–2.